Finala se joacă tot la Ploieşti

0
0
  • Cupa României



Federația Română de Fotbal va anunța zilele viitoare numele arenei care va găzdui finala Cupei României, ediția 2019/2020. Din câte se pare arena ”Ilie Oană” din Ploiești, stadionul pe care își desfășoară meciurile Petrolul Ploiești, a fost aleasă gazda evenimentului. Partida se va juca fără spectatori, pentru prima oară în istorie, din cauza pandemiei COVID-19.


FCSB – Sepsi
Se prefigurează, pentru ultimul act al întrecerii, care va avea loc în data de 22 iulie, o finală între Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCSB, după ce grupările respective s-au impus clar, în prima manșă a semifinalelor. Formația covăsneană a dispus de Poli Iași, în tur, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, iar FCSB a trecut în Șoseaua Ștefan cel Mare de Dinamo cu 3-0. Meciurile retur, programate săptămâna viitoare, sunt o simplă formalitate pentru Sepsi și FCSB.
Alte două finale în ultimii trei ani
Va fi pentru a treia oară în ultimii patru ani când stadionul ”Ilie Oană” va găzdui ultimul act al competiției Cupa României. Ambele finale desfășurate până acum la Ploiești au fost pierdute de una dintre rivalele Petrolului, Astra.
Precedentele finale și rezultele înregistrate:
⚽ 2018/19: FC Viitorul – Astra 2-1 (după prelungiri)
⚽ 2016/17: FC Voluntari – Astra 1-1 (5-3 după lovituri de la 11 metri)
Oficialii FRF sunt în dialog cu autoritățile pentru a permite accesul spectatorilor la acest meci, măcar pentru a acoperi 20 la sută din capacitatea stadionului. Adică să fie în jur de 3.000 oameni prezenți la ultimul act la competiției KO în fotbalul românesc. Stadionul ”Ilie Oană” are o capacitate de 15.500 de locuri. În deschiderea finalei mari, pe același stadion, se va disputa finala Cupei României U19 Elite. FRF luase inițial decizia ca finala Cupei României, ediția 2019/2020, să se dispute la Craiova, pe arena ”Ion Oblemenco”. Dar eliminarea Craiovei și distanța mare a celor combatante până în Bănie au făcut ca oficialii de la Casa Fotbalului să decidă mutarea la Ploiești. Nu în ultimul rând, faptul că meciul riscă să se joace fără spectatori din cauza pandemiei, a dus la această decizie de a muta jocul decisiv pe o arenă mai mică, unde și cheltuielile vor fi mai mici. O altă variantă luată în calcul pentru găzduirea finalei Cupei României a fost stadionul Municipal din Târgu Jiu. Petrolul Ploiești a fost reprezentanta eșalonului secund care a ajuns cel mai sus în această ediție a Cupei României.
Trupa prahoveană care se luptă pentru promovarea în Liga 1 a fost eliminată în faza anterioară semifinalelor, în sferturi, de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care s-a impus chinuit la Ploiești, cu 1-0. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.