Doi patroni condamnaţi pentru evaziune fiscală

1



Doi afacerişti argeşeni au fost condamnaţi sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată şi au de plătit statului român despăgubiri în valoare de 600.000 lei. Ca să se asigure că banii vor fi recuperaţi, magistraţii Tribunalului Argeş au pus sub sechestru bunuri ce le aparţin celor doi inculpaţi. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.


În anul 2018, Marius I. şi Daniel C., doi parteneri de afaceri, din Piteşti, au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au stabilit că afaceriştii au efectuat operaţiuni economice cu scopul de a nu plăti impozit pe profit şi a obţine deducere de TVA. Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Argeş. În timpul procesului, Marius I. a recunoscut faptele, nu şi partenerul lui. După mai bine de un an, timp în care au fost date mai multe amânări, judecătorii au dat sentinţa. Astfel Marius I., a fost condamnat pentru evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală, la 2 ani şi 4 luni închisoare, cu suspendare. Instanţa i-a fixat un termen de încercare de 4 ani şi 4 luni. Daniel C. a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare, tot cu suspendare, având un termen de încercare de 4 ani şi 10 luni. Pe durata termenului de încercare, cei doi bărbaţi au obligaţia de a respecta o serie de obligaţii, altfel riscă să le fie înlocuită măsura suspendării cu cea a executării pedepsei. Afaceriştii nu au scăpat numai cu condamnare. Aceştia sunt obligaţi să plătească statului despăgubiri. Potrivit sentinţei cei doi au de achitat, în solidar, peste 600.000 lei. Din acest motiv pe bunurile lor a fost instituit sechestru asigurator. „…admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – DGRFP Ploieşti-AJFP Argeş, şi obligă: – pe inculpatul I. Marius, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC C. W., la plata către partea civilă a sumei de 321.684 de lei, reprezentând obligaţia fiscală principală datorată (din care 174.628 lei reprezentând TVA, iar 147.056 lei reprezentând impozit pe profit), precum şi la plata sumelor reprezentând obligaţii fiscale accesorii aferente obligaţiei fiscale principale datorate, de la data scadenţei debitului principal (respectiv a obligaţiei fiscale principale datorate), până la data plăţii integrale a debitului principal. – pe inculpatul I. Marius, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC C. W. ambii, în solidar cu inculpatul C. Daniel, acesta din urmă, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC G. E. C. SRL, la plata către partea civilă a sumei de 178.277,23 de lei, reprezentând obligaţia fiscală principală datorată (din care 96.779,23 lei reprezentând TVA, iar 81.498 lei reprezentând impozit pe profit…” se precizează în sentinţă. În total cei doi au de plătit daune de 642.567 lei. Instanţa a pus sechestru pe bunurile ce le aparţin. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.


1 COMENTARIU

  1. Si … „cati” ca ei ; se cred isteti, dar este vai de capatanele lor si de ale ciracilor ! Se vad/cred oameni mari, dar nu-s oameni, ci … doar aratari de oameni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.