Handbalistele au încheiat pregătirea centralizată

0
  • CS Dacia Mioveni este pregătită de promvoare



Echipa de handbal CS Dacia Mioveni 2012 a încheiat de curând stagiul de pregătire fizică din cantonamentul montan, de la Vatra Dornei. Aici echipa şi-a desfăşurat pregătirea centralizată timp de 9 zile, sub conducerea noului antrenor Gheorghe Covaciu.
Antrenorul Gheorghe Covaciu si echipa tehnică au urmărit intrarea graduală în efort, pentru a evita nedorite accidentări, ce ar putea apărea după o perioadă atât de lungă de când handbalistele nu au mai desfășurat antrenamente în echipă, ci doar individual.Înainte de pelcarea în cantonament, toate jucătoarele au fost testate pentru Covid 19, iar rezultatele au fost negative. Sportivele au desfăşurat antrenamente în regim deschis, urmând toate regulile generale de protecție sanitară împotriva răspândirii noul coronavirus (COVID-19). Pregătirea continua acum pe plan local, în aceleaşi condiţii impuse de federaţie.
9 transferuri
Cu un lot îmbunătățit substanțial, Dacia mizează pe promovare și rămânere în prima ligă. Astfel, conducerea clubului argeşean a realizat în această pauză ompetiţională, numai puţin de 9 transferuri, aducând jucătoare experimentate, din ţară şi din străinătate. La echipă, după antrenorul Gheorghe Covaciu de la Slobozia au venit, pe rând: Alexandra Georgescu (25 ani) – inter stânga de la HCM Slobozia şi Cristina Boian (26 ani) extremă dreapta de la U Cluj, Mădălina Toma, care joacă extremă stângă și a venit tot de la HCM Slobozia, Iulia Andrei 23 de ani , de la CSM Slatina, Cynthia Tomescu care are 28 de ani și este un pivot de 1,80 m înălțime, Daria Porohniuc. Care este născută în 2001, este inter dreapta ”de mână stângă”, Katarina Tanaskovic care are 25 de ani și joacă pe postul de inter dreapta, d ela Roccasa Gran Canaria, Tamara Popović, Olivia Costache – Nanu, care a jucat în ultimele două campionate pentru Rapid București., are 33 de ani.
Contracete prelungite
Conducerea CS Dacia Mioveni, prin președintele Laurențiu Tudora și directorul sportive Constantin Ciobanu a bifat însă și la capitolul prelungiri de contracte. În acest sens, patru jucătoare au ales să continue cu echipa argeșeană și în sezonul următor. Primele trei dintre jucătoare cărora le expirau contractele în această perioadă au semnat pentru a continua alături de clubul din Mioveni. Este vorba despre Andreea Lipară, Geanina Nițu (momentan aflată în recuperare, după accidentarea suferită în bătălia din Casa Bufnițelor de la Ploiești, în noiembrie 2019) și Anisa Șerban. A patra handbalistă este Alexandra Banciu care a decis să continue alături de echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 drumul înspre și prin Liga Florilor. Sportiva are 23 de ani și a reprezentat România atât la junioare, cât și la tineret având în palmares medalia de bronz obținută la Campionatul European din Macedonia. De asemenea au mai semnat prelungirea contractelor Roxana Cârjan, Cătălina Ciolponea și Mihaela Constantin. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.