S-a ales cu închisoare după ce a dat mită!

0



Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Budeasa, a fost prins într-un adevărat carusel al dosarelor penale. A scăpat de unul, s-a ales cu altul şi tot aşa… În cele din urmă, de ce i-a fost frică nu a scăpat! A fost condamnat cu executare în ciuda efoturilor sale de a scăpa de acuzaţii. Ironia sorții face ca tânărul să fie condamnat pentru dare de mită, acesta oferind banii pentru a scăpa de unul dintre dosarele care-i dădeau bătăi de cap!


Crinu V. De 29 ani, din comuna Budeasa, a fost trimis în judecată sub acuzația de cumpărare de influență, dosarul ajungând pe rolul Tribunalului Argeș. Potrivit anchetatorilor acesta a dat mită 250 de euro unui bărbat de 53 de ani, care i-a promis că îl poate scăpa de un dosar penal. Tânărul era cercetat sub acuzaţia de agresiune sexuală după ce a fost acuzat de sora și mama concubinei lui că le-ar fi pipăit. În decembrie 2018, acesta a fost condamnat pentru săvârşirea a 6 infracţiuni de furt calificat de Judecătoria Munchen. Instanţa din Germania l-a condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare. Autorităţile de la Munchen au cerut recunoaşterea sentinţei și în acest fel, figura în România cu o condamnare. Dacă primea o nouă condamnare, acesta ar fi trebuit să execute în penitenciar ambele pedepse. În încercarea de a scăpa basma curată a trecut de la o greșeală la alta.
Şi-a făcut-o cu mâna lui!
Cum cu mita nu i-a mers, în cele din urmă, a scăpat de dosarul de agresiune sexuală după ce a convins victimele să își retragă plângerea. Ce folos însă, că între timp s-a ales cu dosarul pentru cumpărare de influență. Astfel, de ce i-a fost frică nu a scăpat! Tribunalul Argeș a dat sentința marți. Crinu V. are de executat în penitenciar 2 ani și 8 luni, pedeapsă ce include două sentințe. „…condamnă pe inculpatul V.Crinu pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în stare de recidivă postcondamnatorie. (…) revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului V. Crinu prin Sentinţa pronunţată la data de 17.12.2018 de Judecătoria Munchen în dos.nr.1013 Ds 461 Js 193211/18 jug, definitivă la data de 17.12.2018, pedeapsă pe care o adăugă la pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare. În temeiul art. 60 C.pen., pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare se execută în regim de detenţie….” , se precizează în decizia instanţei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.