Două serii de 16 echipe

0
  • Se schimbă formatul în Liga 2?



Decizia FRF de a opri actualul sezon pentru echipele din Liga 2 care nu sunt angrenate în lupta pentru promovare ar putea schimba formatul din sezonul viitor.


Faptul că niciuna dintre echipe nu va retrograda în acest an în Liga 3 face ca la începutul stagiunii viitoare să fie prezente, cel puțin teoretic, 23 de echipe. Asta în situația în care toate aceste formații își doresc să joace în Liga 2 și obțin certificarea, echivalentul licenței în Liga 1. Tocmai pentru că există această necunoscută n-a fost luată încă o decizie privind formatul din stagiunea următoare a Ligii 2. Mai mulţi reprezentanți de cluburi își doresc însă ca în sezonul următor să se revină la formatul cu două serii de Liga 2, cu echipele dispuse pe criteriu geografic. Această variantă este cea agreată pentru limitarea costurilor . Oficialii cluburilor s-au plâns în ședința cu cei de la FRF că 23 de echipe dispuse într-o singură serie ar obliga toate formațiile să aibă un buget mai mare. Ar însemna 44 de partide și 22 de deplasări. ”Noi am propus ca variantă un sezon viitor cu două serii de câte 12, respectiv 11 echipe. E dificil să ai 44 de meciuri. Ar fi deplasări foarte lungi și foarte multe. Doar bugetul de deplasări ar fi unul uriaș”, a declarat, pentru Liga2.ro, Daniel Stanciu, directorul executiv al ”U” Cluj, una dintre echipele care militează pentru sistemul cu două serii și care a votat ”înghețarea” în acest sezon.
Liga 2 cu două serii de 16
De asemenea, clubul ASU Politehnica Timișoara a făcut, printr-un comunicat, aceeași propunere pentru un nou sistem competițional în Liga 2, cu două serii de câte 16 echipe. ”Considerăm necesară revenirea la un sistem competițional cu două serii în Liga a 2-a, fiecare serie având 16 competitoare. Desfășurarea ultimelor sezoane de ligă secundă a dezvăluit carențe mari în organizarea cluburilor ce își câștigă pe teren dreptul de a participa în acest eșalon, existând numeroase exemple de retrageri în timpul competiției datorită problemelor financiare. Probleme care de multe ori apar și datorită cheltuielilor mari pe care o competiție într-o serie unică le pun în sarcina cluburilor de drept privat, ce se bazează în special pe aportul financiar al partenerilor comerciali, valorificarea drepturilor de imagine și contribuția suporterilor. Un sistem competițional cu două serii în Liga a 2-a ar reda poate mai multor orașe cu tradiție în fotbal plăcerea unor derby-uri locale, contribuind la sporirea atractivității ligii și la promovarea fenomenului fotbal în rândul publicului larg”, suna propunerea timișorenilor. În această variantă, câștigătoarele celor două serii vor promova direct, iar echipele aflate pe locul secund ar putea juca un baraj pentru a se stabili formația ce va juca un alt baraj, pentru promovare, cu locul 12 din Liga 1. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.