Nou-promovatele, una scăpată, alta retrogradată!

0
  • Lica 1: Retrospectiva etapelor 9 din play-off şi 11 din play-out



Din cele şapte meciuri ale etapelor 9 din play-off şi 11 din play-out nu s-au disputant până la această oră decât patru, restul fiind amâ­nate din cauza proble­me­lor cu coronavirusul.


Un al meci, cel dintre Academica Clinceni şi CSM Politehnica Iaşi, din etapa a 11-a a play-out-ului Ligii 1, programat să se joace sâmbătă s-a jucat duminică sub rezerva prezenţei unui al doilea test negativ pentru jucătorul Rodny Lopes Cabral, a anunţat LPF. Meciurile CFR Cluj – FC Botoșani şi Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo București au fos amânate, după ce mai mulţi jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus. O altă partidă din play-off Astra – U Craiova este programată să aibă loc astăzi. Revenind la partidele disputate din aceste runde, etapele au început cu victoria la limită a FCSB-ului la Mediaş, oaspeţii folosind foarte mulţi jucători U 21.
Apoi, în play-out, Viitorul a zdrobit pe Chindia retrogradând-o, practic, în timp ce Clinceniul şi Voluntariul au scăpat de la retrogradare în urma victoriilor de acasă.

Gaz Metan Mediaş – Fotbal Club FCSB 0-1
Au marcat: 0-1 Ionuţ Vână (21)
Cu Toni Petrea pe bancă, FCSB a obținut prima victorie în campionat de la reluarea sezonului. Pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș, echipa experimentală a roș-albaștrilor, plină de puști, a fost aproape să ia gol în minutul 1, la ocazia lui Ciocan. FCSB a deschis însă scorul în minutul 21, după șutul superb al lui Vînă. Moruțan l-a pus la încercare pe Pleșca, însă la cealaltă poartă Cardoso a nimerit bara. Adrian Petre a ratat probabil una dintre cele mai mari ocazii din acest sezon, singur cu portarul, iar medieșenii au răspuns prin Chamed și Cardoso. În patrea secundă, Vînă a luat o acțiune pe cont propriu, dar nu a nimerit poarta, iar apoi Moruțan l-a imitat pe colegul său, Adrian Petre, și a ratat singur cu portarul.
Gaz Metan Mediaș – FCSB s-a terminat 0-1 și roș-albaștrii au urcat pe locul 4 în play-off și au obținut prima victorie de la reluarea sezonului, după 3 înfrângeri și două remize. Mediaș bifează a cincea înfrângere consecutivă.

FC Viitorul – Chindia Târgovişte 4-1
Au marcat: 1-0 George Ganea (42), 2-0 Daniel Florea (65), 2-1 Gabriel
Iancu (62), 3-1 Rivaldinho (71), 4-1 Rivaldinho (83)
Chindia și-a cam luat adio de la Liga 1 după meciul cu Viitorul. Trupa lui Hagi a început meciul în forță după ocazia lui Căpușă și trei șanse ale lui Ganea, care l-a remarcat pe portarul Aioani. Acesta n-a mai avut însă ce face pe finalul primei reprize, când Căpușă a deschis scorul. Chindia a avut prima ocazie abia în minutul 54, prin Florea, dar constănțenii au făcut 2-0 prin Gabi Iancu, aflat la golul 18 din acest sezon.
Echipa lui Săndoi a crezut că poate reveni după golul lui Florea, însă la scurt timp Rivaldinho a înscris pentru Viitorul. Iancu a mai ratat o șansă mare, iar același Rivaldinho a reușit dubla în minutul 83 și a stabilit scorul final, Viitorul – Chindia 4-1.

Academica Clinceni – CSM Politehnica Iași 2-0
Au marcat: 1-0 Alexandru Măţan (46), 2-0 Mihai Căpăţână (75 penalty)
Academica Clinceni a câștigat în fața celor de la Poli Iași, scor 3-0, și este ca și salvata de la retrogradare. Ilfovenii s-au impus prin ”dubla” lui Crisian Albu și reușita lui Robert Ion. Albu a marcat în prima repriză din penalty și a majorat diferența în partea secundă, în urma unui corner. În finalul partidei, Robert Ion, care a început partida din postura de rezervă, a înscris în urma unui contraatac, stabilind scorul final, 3-0 pentru ilfoveni.
După acest meci, Clinceniul a urcat pe locul doi în play-out, în timp ce Poli Iași rămâne pe locul de baraj.

FC Voluntari – Sepsi Sfântu Gheorghe 3-0
Au marcat: 1-0 Alexandru Albu (9 penalty), 2-0 Alexandru Albu
(66), 3-0 Robert Ion (90+2)
FC Voluntari e ca și salvată de retrogradare, după victoria cu Sepsi. Ilfovenii au început în forță și au ratat ocazii uriașe prin Tudorie, Pașcanu și Armaș. Trupa lui Leo Grozavu a răspuns prin Carnat, însă tot echipa din Voluntari a fost mai periculoasă, când Tudorie a fost blocat spectaculos de Florin Ștefan. Pe finalul prinei reprize, Tudorie a ratat încă o ocazie monumentală și l-a făcut pe portarul Niczuly să se remarce, iar Struna a fost și el blocat de același Niczuly. FC Voluntari a deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin Mățan, iar apoi a continuat asaltul la poarta lui Sepsi și Tudorie a ratat din nou. În minutul 68, Sanoh a marcat pentru echipa lui Teja, dar golul a fost anulat pentru offside. În minutul 73, ilfovenii au primit penalty, iar Căpățână a făcut 2-0 și a stabilit scorul final. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.