98 de profesori au promovat examenul de definitivat!

0
0

Inspectoratul Școlar Județean Argeș anunță că au fost afișate notele finale la examenul de definitivat. După contestatii alte 8 cadre didactice au fost declarate promovate față de rezultatele de dinainte de contestații când promovaseră 90 de candidați, în total promovând 98 de cadre didactice. M.S

Iată mai jos comunicatul de presă al ISJ Argeș:

Astăzi, 3 august, au fost publicate rezultatele finale -după contestații- la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

La nivelul județului Argeș, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 77,16% (mai mare cu 4,71% decât cea la nivel național, dar și comparativ cu rezultatele inițiale).

Astfel, din totalul de 127 de candidați cu note la proba scrisă, 98 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național, anunță sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.