Evenimente Centrul Cultural Pitești

0
0


Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 3 – 7 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
Noul proiect cultural-educativ, sub genericul „Limba română literară de-a lungul timpului”, coordonat de profesoara și scriitoarea Iudita Dodu Ieremia.
“Acest proiect se vrea a fi un omagiu dedicat tuturor celor care şi-au adus contribuţia „întru creşterea limbii româneşti”, parcurgând un drum îndelungat, anevoios şi complex. Istoria limbii literare este strâns legată de istoria societăţii româneşti, de formarea conştiinţei naţionale, de dezvoltarea culturală, ca şi de istoria scrisului românesc (…) Prima temă a acestui proiect, Suflet românesc în haină slavonă, se referă la cele dintâi dovezi ale scrisului pe pământ românesc, într-o vreme în care limba slavonă se folosea ca limbă liturgică şi ca limbă a statului feudal”, informează Iudita Dodu Ieremia.
“Gânduri, rostiri, scrieri”
Prelegerea cu tema Aurelia Corbeanu și starea de grație a povestitorului, susținută de poeta Denisa Popescu, în cadrul proiectului cultural-educativ “Gânduri, rostiri, scrieri”.
“Aurelia Corbeanu s-a născut în oraşul Curtea de Argeş. Este absolventă a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Limba şi Literatura Română. A predat limba și literatura română la Şcoala Generală din comuna Valea Iaşului, până în iunie 1989, când s-a transferat la Şcoala Generală nr. 4, azi „Mircea cel Bătrân”, din Curtea de Argeş, unde a lucrat până la pensionare. Primele aprecieri favorabile asupra unor proze, semnate cu pseudonimul Elia Voiteşu, i-au fost făcute de scriitoarea Constanţa Buzea, în revista România literar, unde publică şi fragmentul “Şedinţa C.P.A.D.M-ului”, fragment din romanul “Pentru o altfel de iubire”. A publicat cărțile: „Pentru o altfel de iubire” (roman) în anul1999; “Zâna–zânelor şi Andu dintr-a şasea” (povestiri pentru copii), în anul 2002; “Zile de vis în Irlanda” ( jurnal de călătorie), în anul 2004; „Labirintul Leonorei”, (proză scurtă şi nuvele), în 2006; „Elefănţelul pierdut” (poezii pentru cei mai mici copii), în 2007…”, precizează Denisa Popescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.