Falsul transportator trimis la închisoare

0



A înșelat 16 societăți comerciale dându-se drept transportator, încasând în contul personal peste 6.000 de euro. Piteșteanul în vârstă de 31 de ani, a fost judecat pentru înșelăciune, furt și fals în înscrisuri, primid o pedeapsă cu executare. Acesta va trebui să înapoieze până la ultimul leu păgubiților. Decizia instanţei nu este definitivă putând fi atacată.


În luna februarie a acestui an, Marius Florin D. de 31 de ani, din Pitești a ajuns în arest fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi furt calificat. Era bănuit că s-a dat drept reprezentant al unor firme de transport și a încasat contravaloarea unor curse prin falsificarea documentelor fiscale, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 6.000 de euro. A încasat contravaloarea transportului înlocuind numărul de cont al firmei cu cel deschis în nume propriu şi astfel a ridicat el banii. Într-o altă situaţie, Marius Florin D. nu s-a înţeles cu un beneficiar şi, ca să nu iasă în pagubă, i-a spart biroul şi a sustras un calculator. Bărbatul împotriva căruia existau 16 plângeri de acest gen a fugit la București, pentru a scăpa dar a fost ridicat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, fiind reținut. Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu, fiind instituit sechestru pe unele bunuri și bani.
Sechestru pe banii din cont!
În luna martie, la puțin timp după reținerea bărbatului, dosarul a fost trimis în judecată. Asta după ce, în timpul urmăririi penale, inculpatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, optând pentru judecarea în procedură simplificată. Mai mult, pentru a demonstra buna-credință a înapoiat banii unei societăți păgubite, dintre cele 16 care s-au constituit părți civile. Judecătoria Pitești a dat sentința zilele trecute, stabilind pentru inculpat o pedeapsă cu executare. „…condamnă pe inculpatul, D. Marius Florin la următoarele pedepse: – 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (16 acte materiale); – 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals informatic, în formă continuată (9 acte materiale); -6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (…) contopeşte pedepsele principale stabilite prin prezenta, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare, sporită cu 10 luni închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse, în total 3 ani şi 6 luni închisoare. Pedeapsa se va executa în condiţiile art. 60 C.pen., în stare de detenţie” se precizează în sentinţă. Judecătorii au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile. Au confiscat un telefon mobil Iphone 6S şi i-au restituit un telefon Samsung S7 Edge.
În plus, a fost instituit sechestrul asigurator asupra sumei de 10.000 lei, aflată în contul inculpatului. Judecătorii îl obligă pe piteştean că înapoieze celorlaţi 15 păgubiţi suma toată de 12.045 lei, 4.550 euro şi 200 de lire sterline. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.