A murit un cunoscut jurnalist!

1Sorin Burtea, realizator TVR, a încetat din viaţă, luni, 3 august, anunţă TVR Internaţional, post la care realiza emisiunea „Investiţi în România“.


Sorin Burtea avea 67 de ani şi lucra de peste 40 de ani în TVR. „Inima îndrăgitului om de televiziune, Sorin Burtea a încetat să mai bată în această după-amiază. De aproape 50 de ani a fost în slujba profesiei de jurnalist şi de circa tot atâţia a contribuit la îndeplinirea misiunii Televiziunii Române“, anunţă TVR Internaţional.  Potrivit TVR, Sorin burtea s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci a lucrat în acelaşi domeniu, cel economic. De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum „Reflector“, „Economia încotro?“, „Studioul economic“, „Ziua de mâine“, care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.
,,Sunt profund marcat de aflarea veştii că un câmpulungean, un fost coleg şi un bun prieten, a trecut la cele veşnice. Deşi plecat din oraşul natal, omul care s-a făcut remarcat printr-o vastă activitate în cadrul Televiziunii Române nu l-a uitat, promovându-l cu fiecare ocazie şi iubindu-l ca un adevărat fiu.Drum bun către îngeri, Sorin Burtea! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în linişte şi pace!”, a scris primarul Liviu Țâroiu. Anul trecut, Sorin Burtea a primit o diplomă de excelență de Zilele Municipiului Câmpulung. Sorin Burtea a fost fost coleg de liceu și de bancă al primarului Liviu Țâroiu. A activat timp de patru decenii la Televiziunea Română, fiind şi membru al echipei manageriale a instituţiei. Pensionat de curând, câmpulungeanul Burtea colabora în continuare cu TVR.  B.Radu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.