Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

24 Comentarii:

 1. 1

  Coco

  Micul ziarist Smeoreanu recunoaste ,in sfarsit,ca este un postac de partid,remunerat! De parca n-am fi stiut…Ne spune si durerosul motiv pentru care el si familia lui au ales sa faca asta, ar fi ajuns muritori de foame! Jenant si penibil ….
  O intrebare,acum retorica, pe Vasilica a sustinut-o tot pentru inteligenta ei sclipitoare, pentru abilitatile ei iesite din comun , pentru profunda intelegere a tuturor situatiilor (pentru exemplificare, adaug un citat din zicerile doamnei : ” astazi am pus in functie un sistem de irigatii modern”, repetat de vreo 3 ori, ca sa ne fie clar tuturor.

  1. 1.1

   Anonim

   Nene, a sustinut-o pe Veorica deoarece orice om normal la cap votează mai bine o baba stirba, chioara si analfabeta decat pe pachidermul retard Johannis.

   1. 1.1.1

    Coco

    Nu te contrazic in caracterizarea facuta Vasilicai,dar parca mai la obiect a fost Manda,cu „proasta tarii”…Iti reamintesc ca la vot doar 1 din 5 votanti au gandit ca tine, dupa parerea mea cam prea multi!

   2. 1.1.2

    Anonim

    În opinia dv. au fost puțin oameni normali la alegerile prezidentiale trecute, cam o treime. Printre ei, dv. și ziaristul.

    1. 1.1.2.1

     Anonim

     Da, un om normal nu poate sa accepte un asemenea presedinte, un tonomat stricat, ingust la minte, o flasneta scrasnitoare, obsedant si halucinant de repetitiva …. pesedeu …. pesedeu, a făcut numai prostii, nu-i iubește pe romani, le stiti si pe celelalte, grave, numai un orb nu le vede. Aceeasi care au votat matelotul cheaun…în tara orbilor, chiorul e (a fost) imparat. P.S. Nu merita nici Veorica, absolut deloc. Solutia ar fi fost sa nu mearga nimeni la vot. Ce lectie le-am fi dat! Cu cine?

     1. 1.1.2.1.1

      Anonim

      Și dv. ați fi vrut sa le arătați drumul bun celorlalți… Vă ințeleg frustrarea, dar în democrație este chiar așa cum s-a întâmplat: oamenii, normali sau anormali, l-au ales pe actualul președinte.

 2. 2

  Normăleanu

  Am înțeles sinceritatea, e clară prestația și intuim poziția. Dar oricare ar fi aceasta, tot prostituție se cheamă. Îi rezolvi pe cei care te plătesc, dar nu înțelegem de ce-i jignești pe ceilalț!i?! E tariful mai mare?

 3. 3

  Clevetici

  Motto:
  Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul,
  De ai crede că viața-i e curată ca cristalul?

  Frumoase principii prin care jurnalistul isi justifica felul cum castiga bani.

  Totodata eu in calitate de cititor am remarcat ca aproape toti jurnalistii de la Curierul au ales sa sustina aceeasi aripa politica – de stanga – care, in mod cu totul intamplator, conduce treburile judetului Arges si ale mun. Pitesti de circa 30 de ani.

  Oare jurnalistul local care s-a ‘orientat’ sa sustina politic partidul ca conduce judetul sau
  nu se asteapta sa primeasca anumite avantaje de la politicienii sai favoriti?

  CUM SA NU!?

  Si acum incepe reversul medaliei acestui articol scris atat de bine:
  – ce reactii a avut Curierul Zilei cand mai marii Pitestiului sau ai judetului i-au refuzat niste favoruri?

  Ultimul scandal cariagialesc pe aceasta tema s-a purtat acum 2-3 ani cand dr. Manu (PSD) a ajuns sef la Consiliul Judetean Arges. Ziaristii Curierului probabil ca isi frecau mainile de bucurie ca scrisesera ‘de bine’ despre PSD si uneori chiar despre dr. Manu.
  Ei bine, dr. Manu a organizat o licitatie pentru publicitate platita de CJ Arges in ziarele locale, iar caietul de sarcini a fost croit pe masura unui alt ziar decat Curierul.
  Imediat au aparut articole in Curierul care analizau punct cu punct caietul de sarcini,
  iar apoi alte articole analizau persoana doctorului Manu, ce salariu are la CJ Arges, etc.

  Alt scandal mediatic a fost acum vreo 10-15 ani si, nemaitinand minte detaliile, il rezumez astfel:
  – ziarul Curierul Zilei a cerut si a primit de la Primaria Pitesti amanarea platii unor taxe pe care ziarul le datora Pitestiului
  – un ziar concurent a prins de veste si a lansat o campanie pe tema asta, sustinuta cu documente care demonstrau cârdășia celor 2 parți.
  Primaria Pitești a anulat favorul acordat Curierului, iar Curierul a scos din cutia cu documente compromitatoare niste declaratii depuse de ziarul rival la fiscȘ
  – rezulta ca un ziar cu un tiraj de cateva mii de exemplare are in acte numa 3 angajati cu carte de munca!

  P.S.
  Inca o data aduc pe tapet scheletele din dulapurile de la Curierul Zilei:
  Acest ziar a fost infiintat cu banii castigati de un predecesor al sau, mi se pare ca Brio Star (scuze daca gresesc)
  care a sustinut „jocul de intrajutorare” Philapelphia cu articole de promovare si cu publicarea listei castigatorilor.

 4. 4

  Anonim

  Afirmați că sunteți plătit pentru articole. Asta după ce decideți „personal, ceea ce este bine pentru… grupuri” și știți „cine ar trebui să conducă ţara, judeţul, oraşul sau anumite comune”. De ce articolele dv. nu poartă semnul de publicitate electorală (P), plătită, cum se procedează îndeobște?
  Dv. sprijiniți un singur partid. Orice simbrie primită creează obligații; cum să mai poată ziaristul să fie neutru, echidistant? Cum să mai fie cititorii corect informați?
  Dacă pe prima pagină a Curierului ar scrie „gazetă de partid” sau dacă ați afișa semnul de publicitate electorală la începutul articolelor dv., cititorii ar fi
  avertizați că ziarul/articolul este scris de pe o poziție partinică.
  Sunt de acord cu afirmația dv. potrivit căreia „textele scrise pe bani pot fi mirosite de la o poştă, au în ele o falsitate de cocotă”. Din moment ce sunteți sub contract(e), cum ar putea mirosi textele dv.?

 5. 5

  Anonim

  Ce bărbat…frumos-FATAL esti, Smeo, „în poze”…menite să „maniPULEze”… pe fraiere, care trebuie connstranse…să-l citească (şi ele) pe Honore… cel cu multe DAR-uri („discret”!) …ca perechea de chiloți (aceeaşi…superstiție !) care trebuie purtată …sine qua non (dar „pe dos”!) şi…la SENECtute de Dr. DAN (manuPULAre ) ! …Apropos, Alegerile locale de pe 27 septembrie vor fi „organIZATE” …to …de Guvernul MEU” ?!t … MARICICA te întrebă : „…vii azi, …c-am pus massa…Şi s’ărăceşte” !?

 6. 6

  Anonim

  Ce bărbat…frumos-FATAL esti, Smeo, „în poze”…menite să „maniPULEze”… pe fraiere, care trebuie connstranse…să-l citească (şi ele) pe Honore… cel cu multe DAR-uri („discret”!) …ca perechea de chiloți (aceeaşi…superstiție !) care trebuie purtată …sine qua non (dar „pe dos”!) şi…la SENECtute de Dr. DAN (manuPULAre ) ! …Apropos, Alegerile locale de pe 27 septembrie vor fi „organIZATE” …to …de „Guvernul MEU” ?!t … MARICICA te întrebă : „…vii azi, …c-am pus massa…Şi s’ărăceşte” !?

 7. 7

  Clevetici

  Sunt unul din cei care posteaza cu regularitate comentarii de obicei impotriva ideilor promovate de dl. Smeoreanu.
  Semnez cu Clevetici sau Mușcodici.

  Tin sa sulbiniez ca aceste comentarii ale mele sunt publicate intotdeauna (nu imi aduc aminte daca mi s-a cenzurat vreunul)
  in 99% din cazuri publicate integral,
  alteori publicate cu cenzurarea unor cuvinte jignitoare pe care le mai folosesc uneori.

  Pentru aceasta stare de fapt adresez

  MULTUMIRI

  Curierului Zilei

  1. 7.1
  2. 7.2

   Anonim

   Musc-o d’ici, capiatule…da’ cu biberonu’ cum stai?

 8. 8

  trivaleanu

  Editorialistul este obiectiv și are dreptate: de când se știe, presa a făcut politică. Din convingeri ideologice sau din interes material, asta nu are importanță. Numai că astăzi, odată cu apariția internetului, a rețelelor de comunicare și a social-media, rolul formatorilor de opinie (editorialiști, moderatori, părerologi, manipulatori ș.a.m.d. se diminuează tot mai mult. Nu știu cât încasează dl. Smeoreanu pentru un articol electoral, dar dacă aș face politică, nu i-aș da niciun sfanț. Nici lui, nici unui alt „învățător” al poporului. Că efectul obținut e aproape egal cu zero! Ca sociolog, presupun că el știe asta, dar trebuie să-și câștige pâinea, așa că își vine oltenește marfa. Prost e cine dă, nu cine cere!

  1. 8.1

   Clevetici

   Aceste titluri pompoase precum:
   – formatori de opinie (de parca opinia mea este ghidata de editoriale!)
   – analisti politici
   etc.
   sunt inventii (nesustinute concret de vreo diploma recunoscuta de stat),
   asadar sunt inventii cu care presa se autogratuleaza dorind sa aiba un ascendent moral asupra cititorului.
   Imi aduc aminte de anii 1990 cand putinele firme multinationale care deschideau afaceri mai ales la Bucuresti angajau tineri absolventi pe posturi cu denumiri halucinante:
   manager assistant (adica secretara directorului)
   plant controller (adica contabil sef)
   division manager (adica sef de magazin)

   Ce efect concret pot avea formatorii de opinie asupra electoratului?
   Efectul e nul spre insesizabil:
   – la ultimele alegeri locale in Pitestiul anului 2016, in conditiile in care Pendiuc facuse cateva luni de arest preventiv, rezultatele au fost:
   1. PSD (Ionica) 24,65%
   2. Pendiuc (independent) 23,66%
   3. ALDE (Gerea) 14,1%

   Asadar Pitestiul, dominat de electoratul pensionar si cu o buna parte din tineri plecati la munca in strainatate sau care nu se prezinta la vot, are resurse de a plasa pe primele 2 locuri tot policieni de stanga, iar faptul ca unul din ei este corupt dovedit in justitie nu are nici un efect major!

   Daca intru si eu in pielea unui analist politic si abordez lucrurile prin
   teoria Cauza – Efect (DUPA ce s-a produs efectul!)
   pot spune ca:
   – la alegerile locale pensionarii voteaza cu cel care promite si chiar a dovedit ca poate subventiona gigacaloria incalzirii centralizate (astfel incat costurile la intretinere pe timp de iarna sa fie cat de cat suportabile pentru un pensionar)
   Nu conteaza ca Termoficarea a ajuns o gaura neagra in care se pompeaza subventii de 25 – 30 milioane de lei pe an (6 milioane de euro) => pensionarul vrea ca el sa iasa ieftin cu intretinerea chiar daca investitiile in infrastructura tind spre ZERO.

   Continuand cu analiza mea, si un ziarist precum dl. Smeoreanu stie ce fel de electorat are Pitestiul si si-a facut demult calculele ca vom avea primar si Consiul Judetean dominat de PSD inca 20-30 de ani de-acum incolo, de aici rezultand ‘opiniile sale jurnalistice bazate pe o evaluare subiectiva a actorilor jocului politic’.

   1. 8.1.1

    sergiu

    corect, frate! interes, interes, dar nici sa ajungi cârpă şi să o lauzi pe veorica. chestie de orgoliu, de personalitate, de caracter, dar si de patriotism elementar!

   2. 8.1.2

    Anonim

    Tu „clevetesti” binisor in comentariul tau dar ti-ai pus si urmatoarea intrebare: ia sa dam noi ,Guvernul, pensionarilor maririle de pensii promise si datorate cu varf si indesat si sa vedem daca, odata inlaturata grija lor concentrata catre subzistenta si avand un venit sigur si decent mai voteaza pe cei care fac promisiuni ?? Poate da Bunul D-zeu sa ajungi si tu pensionar si atunci sa vedem daca nu cumva schimbi rationamentul…

    1. 8.1.2.1

     Anonim

     Nu ca va ajunge pensionar ci este demuuuuult pensionar (si dus cu pluta, pe deasupra).

    2. 8.1.2.2

     Clevetici

     Se prea poate ca, odata ajuns si eu pensionar, sa ingros randurile celor care tin la putere PSD – un partid care face imprumuturi externe pentru a mari pensii, nu pentru a construi autostrazi. Ba chiar in mod ostentativ autostrazile ce s-au construit totusi in guvernarea PSD au fost tinute inchise (autostrazi „muzeu”) din niste chichite birocratice.

     Poate avem curajul sa recunoastem cu totii ca votam pentru interesul personal, chiar daca suntem constienti ca este impotriva interesului national.

     Problema majorarii pensiilor:
     – pensiile s-au majorat substantial in ultimii 10 ani
     – totodata s-a majorat substantial si salariul minim pe economie, ceea ce a facut ca preturile sa creasca si pensionarii tot nemultumiti sunt

     Eu sunt din categoria celor multumiti – de meserie programator. Conform datelor publicate de Institutul National de Statistica, salariul mediu NET in domeniul IT (programare) a fost in jur de 7.500 – 7.900 lei in ultimele luni chiar si in pandemie:
     https://insse.ro/cms/ro/tags/comunicat-castig-salarial

     Bineinteles ca am trecut demult de satisfacerea necesitatilor stringente si doresc la guvernare partidul autostrazilor, nu partidul pensiilor.

   3. 8.1.3

    Anonim

    Bă, „Cleo”, fiindcă miroase urât scaunul…sub şezutul tău , când te scremi…sa gândeşti , dădeai de bănuit „musculițelor de oțet”/Drosophila melanogaster/ că (tu) ai dus procesul de oxidare a alcoolului obținut (inițial !)… din DUDE… negre …”d’astea folosite” (ca femeia la 50 de ani care mai are Relatii !)….in cerul GURII/(muie !) …inapoi , dar nu… la glucoză, ci la amidon, ba chiar …la Celuloză !…Şi d’aia nu te primesc ăştia…la Județean , nu… de CoVid !

    1. 8.1.3.1

     Anonim

     De ce a fost postat un astfel de comentariu: contine limbaj indecent și obscen, nu are nici o idee în el, nu analizează vreo idee, nu este deloc amuzant…?

     1. 8.1.3.1.1

      Anonim

      Omul e dus, d’aia textul n-are nicio logica.

 9. 9

  Anonim

  da, e adevarat, ca sa nu moara de foame ziaristii se pun in vanzare

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
quixproc.com deneme bonusu veren siteler
rinabet giriş
venüsbet
hilarionbet
rinabet
casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
istanbul escort
porno
esenyurt escort
antalya escort
escort antalya
gebze escort kurtköy escort maltepe escort
rokettube
betticket
deneme bonusu veren siteler
casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .