Campionatul European U17 a fost anulat

0


Comitetul Executiv al UEFA, a anunţat acum câteva zile că tur­neul final al Campiona­tului European de fotbal feminin Under-17 din acest an a fost anulat. În urma deciziei UEFA, a fost anulat şi Turul de Elită, fază la care era calificată şi reprezen­tativa feminină U17 a României.


„După consultarea celor 55 de asociaţii membre ale UEFA, Comitetul Executiv al UEFA a luat astăzi mai multe decizii referitoare la competiţiile pentru echipele naţionale de juniori având în vedere situaţia legată de COVID-19 în Europa”, a indicat forul fotbalistic european pe site-ul său. În cazul în care se va confirma disputarea Campionatului Mondial de fotbal feminin U17, se vor califica echipele europene cu cel mai înalt coeficient în clasamentul FIFA, adică Anglia, Germania şi Spania. Legat de ediţia următoare a competiţiilor juvenile, din 2020/2021, Comitetul Executiv al UEFA a decis amânarea turneelor de calificare programate în toamna acestui an. Acestea se vor desfăşura în primăvara anului 2021, urmând a se reduce şi numărul de jocuri. În ceea ce priveşte viitoarea ediţie a Campionatului European de fotbal feminin U17, turneele de calificare se vor disputa în februarie 2021 (12 mini-turnee). Tururile de Elită vor fi înlocuite de o etapă de play-off (14 echipe), care va avea loc la finalul lunii martie 2021. Turneul final va avea loc în mai 2021 în Insulele Feroe, aşa cum era programat iniţial. În ceea ce priveşte Campionatul European de fotbal feminin U19, turneele de calificare se vor disputa în februarie 2021 (12 mini-turnee).
Tururile de Elită vor fi înlocuite de o etapă de play-off (14 echipe), care va avea loc în aprilie 2021. Turneul final se va desfăşura în iulie 2021 în Belarus, aşa cum era programat iniţial. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.