Se pensionează o temută judecătoare!

5



Ieri pe ordinea de zi în şedinţa Sec­ției pentru judecă­tori a Consiliului Superior al Magis­traturii s-a aflat ce­rerea de pensionare a unei cunoscute judecătoare din Argeş, aceasta fiind aprobată. Este vor­ba de Mirela Sorina Popescu, fost pre­şedinte al Curţii de Apel Piteşti care lucra de peste 10 ani la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistrata are o ac­tivitate de trei de­cenii, în timpul că­rora a trimis la în­chisoare persoane celebre.


Mirela Sorina Popescu are cu CV impresionant. Şi-a început cariera ca procuror, în septembrie 1990 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti câteva luni mai târziu fiind transferată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. În perioada 1994-1996 a lucrat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, iar din decembrie 1996 a devenit judecător la Tribunalul Argeş. Aici a ocupat şi prima funcţie de conducere în 1998, când a devenit şef al Secţiei Penale. Din decembrie 1998 s-a transferat la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde, în perioada mai 2006-iulie 2009 a deţinut funcţia de preşedinte. A urmat o perioadă de aproximativ un an în care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Piteşti iar din octombrie 2010 a promovat ca judecător în cadrul Înatei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În ianuarie 2015 a fost aleasă președintele Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În perida în care a lucrat la Curtea Supremă, judecătoarea Mirela Sorina Popescu a decis arestarea fostului şef al DIICOT, Alina Bica. Ea a făcut parte din completul de cinci judecători care l-a condamnat pe George Becali, în dosarul „Portbagajul”, la trei ani de închisoare cu executare. De asemenea a făcut parte din completurile care au pronunțat sentințe în dosarele lui Cătălin Voicu, Relu Fenechiu.
Ieri Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propuneri privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Popescu Mirela Sorina, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 01.12.2020, după cum se precizează în decizie. Preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de pensionare. M.Sandu


5 COMENTARII

  1. Nimeni nu este de temut.
    Individa aceasta a făcut decât posibil un act de justiție. Nu este ea cea care a emis legile să îi fie frică cuiva frică de acesta .
    A lucrat 30 de ani și o să încaseze o pensie nesimțită iar noi restul o să i-o plătim până pune mâinile pe piept.

  2. Daca ne uitam ce sentinte se dau in Arges nu prea sunt motive de lauda, multi dintre Magistrati trebuiau demisi demult, sunt o rusine pentru justitie. de ce a fost temuta aceasta judecatoare nu stiu..!

  3. Ce ziaristi/diarişti „nesuferiți” trebuie că sunteți şi ăştia de la Cz, când, până şi în acest „caz” pt. ÎCCJ , vă bucurați ca nişte „copii” că de acum înainte o să aveți parte numai de sCURSURI de „Şcoală hibridă” Covid, adică…”neam” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.