O victimă a necesitat opt luni de îngrijiri!

0
  • În urma accidentului provocat de Daniel Chiţoiu



Fostul ministru Daniel Chiţoiu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, pe baza probelor și a expertizei tehnice au contatat că este vinovat de moartea a doi oameni şi rănirea gravă a altei persoane. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că cea de a treia victimă a avut nevoie de opt luni de îngrijri medicale. Citiţi în materialul următor detalii din documentul în baza căruia politicianul a fost deferit justiţiei.


Procurorii au arătat în rechizitoriu, pe baza probelor și a expertizei tehnice, că în data de 26 decembrie 2019, în jurul orei 12, în timp ce se deplasa pe DN7, dinspre Vâlcea către Pitești, fostul ministru Daniel Chițoiu nu a respectat legea, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina sa, un Audi 5, pe contrasens unde a lovit frontal o Dacia Logan care circula regulamentar și în care se aflau trei persoane. Impactul a fost extrem de violent, moment în care soţii Haralambie Pristavu, de 82 de ani şi Elisabeta Pristavu de 73 de ani au decedat. Sora șoferului, care se afla pe bancheta din spate a mașinii, a fost grav rănită. „ P.V. a suferit în urma accidentului rutier leziuni traumatice ce necesită aproximativ 250 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei”, au scris anchetatorii în rechizitoriu.
Ar fi putut să evite impactul
În expertiza depusă la dosar se precizează că Daniel Chiţoiu a ajuns pe contrasens şi că ar fi putut evita impactul. „Având un comportament neatent, la abordarea circulaţiei pe un sector de drum la intrarea într-o curbă periculoasă la dreapta, cu posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia- astfel, nu se explică motivele pentru care nu a păstrat trasa sa normală de mers spre Piteşti- pentru moment conducătorul autoturismului Audi A5 a pierdut controlul asupra traiectoriei de mers, acţiune finalizată cu pătrunderea pe contrasens şi surprinderea conducătorului autoturismului marca Dacia Logan. În aceste condiţii, în momentele imediat următoare a avut loc un impact violent frontal”, se arată în expertiza tehnică. „…victima a circulat regulamentar, cu o viteză de 54 km/ h, în momentele premergătoare producerii impactului, pe banda sensului său de mers spre Râmnicu Vâlcea, fiind surprins de apariţia intempestivă a autoturismului Audi A5. (…) Inculpatul Daniel Chiţoiu, conducătorul autoturismului Audi A5, dispunea de posibilităţi tehnice a de evita producerea accidentului, dacă adopta o manieră de conducere prin care îşi menţinea controlul asupra traiectoriei de mers a autoturismului, fără posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia, nemaifiind întrunite premisele pierderii controlului asupra traiectoriei de mers a autoturismului şi pătrunderea pe sensul opus de mers.”, se mai precizează în document.
Expertul a stabilit că autoturismul condus de Chiţoiu avea o viteză de aproximativ 74- 75 km/h. În rechizitoriu se face referire şi la denunțul depus împotriva medicilor de la Spitalul Floreasca pentru favorizarea făptuitorului. „ Prin ordonanţa din 07.02.2020 ca urmare a denunţului formulat de M.N.C. s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de favorizare a infractorului. Din cuprinsul actului de sesizare reieşind că medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, după producerea accidentului rutier, au dispus internarea inculpatului Daniel Chițoiu în secția de terapie intensivă a spitalului, deși acesta nu a suferit leziuni traumatice care să justifice internarea. Analizând actele de urmărire penală în cauză, constat că nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii atât sub aspectul laturii obiective cât şi al laturii subiective. Urmează să se dispună o soluţie de clasare a cauzei având ca obiect săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, cu motivarea că fapta nu este prevăzută de legea penală ”, scrie în rechizitoriu. „ Constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă, existând probele necesare, legal administrate (…) dispun trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Chiţoiu Daniel…” Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, a fost trimis in judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, pe data de 13 august 2020, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești și urmează să se stabilească primul termen. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.