Părinţi condamnaţi pentru moartea unei fetiţe!

0
0





A bătut o fetiţă în vârstă de 3 ani, din cauză că plângea, iar în urma loviturilor micuţa a de­cedat. Tatăl vitreg, cel care i-a luat viaţa, a fost condamnat pentru omor.  Mama a fost condamnată pe motiv că ştia despre faptul că, concubinul ei o lovea deseori pe fetiţă dar a ascuns adevărul autorităţilor.


Pe data de 15 august, la Spitalul de Pediatrie Piteşti a fost adusă de către ambulanţă o fetiţă în vârstă de 3 ani. Micuţa era în stop cardio-respirator. Ramona-Ionela Chiojdoiu, în vârstă de 19 ani, din comuna Merişani, satul Malul Vânăt, mama fetiţei şi Lucian Florin Cîrstea, de 21 de ani, concubinul acesteia au declarat că fetiţa s-a înecat cu mâncare. Din nefericire fata a decedat. În urma autopsiei s-a stabilit că fetiţa avea fractură craniană, leziuni costale şi fractură de claviculă, provocate în urma unor lovituri.
Mama a susţinut că nu ştie nimic!
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş l-au reţinut pe concubin, sub acuzaţia de violenţă în familie, sub forma agravată a omorului. Deşi existau probe împotriva lui că ar fi bătut-o pe copilă provocându-i leziunile care au dus la deces, acesta nu a recunoscut. La rândul ei, mama a spus că nu ştie ce s-a întâmplat în seara de 15 august, motivând că era plecată la magazin în timp ce s-a petrecut totul. Nu a avut însă un răspuns plauzibil atunci când a fost întrebată de ce a minţit cadrele medicale că fetiţa s-a înecat cu mâncare, susţinând în acest fel varianta falsă a concubinului său.
Copila avea şi leziuni mai vechi
În perioada cercetărilor, în urma examinării medico-legale s-a stabilit că fetiţa a mai fost agresată şi anterior decesului. Legistul a constatat că victima avea fracturi vechi, iar oasele se sudaseră fără intervenţie sau asistenţă medicală. Din acel moment şi mama fetiţei a devenit suspectă. Au fost audiaţi mai mulţi martori care au susţinut că în comunitate se ştia despre faptul că fetiţa era agresată frecvent de concubin, acest lucru fiind cunoscut şi de mama care nu a făcut nici un demers: nu a sesizat autorităţile, nu a dus-o la spital pentru îngrijiri şi nici nu s-a despărţit de bărbatul care îl lovea cu beastialitate copila. Împotriva acesteia a fost începută urmărirea penală sub acuzaţia de de rele tratamente aplicate minorului.
Plângea şi a vrut să o facă să tacă!
A reieşit că în ziua fatidică, tânărul era beat şi mama fetei a plecat la magazin. Rămasă singură cu tatăl vitreg, de frică, micuţa a început să plângă. Ca să o facă să tacă, individul a lovit-o din nou, provocându-i leziunile care au dus la deces. În luna noiembrie a anului trecut cei doi părinţi au fost trimişi în judecată. În timpul procesului, Lucian Florin Cîrstea a cerut o nouă expertiză medico-legală. Mai mult, acesta a cerut schimbarea încadrării juridice din omor, în ucidere din culpă, încercând să-i convingă pe judecători că a ucis un copil în bătaie…din greşeală. Cererea i-a fost respinsă! Au fost audiaţi mai mulţi martori care au susţinut că bărbatul o lovea frecvent pe micuţa care era subnutrită şi părea mult mai mică faţă de vârsta ei, fiind „o mână de om”, după cum a fost descrisă victima.
Unul cu executare altul cu suspendare…
Tribunalul Argeş a dat sentinţa joi, condamnându-i pe părinţi. Lucian Florin Cîrstea a primit o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani. „…condamnă inculpatul Cîrstea Lucian-Florin la pedeapsa de 15 (cincisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravată a omorului…”. O condamnare a primit şi mama fetiţei, dar cu suspendare.”… condamnă inculpata Chiojdoiu Ramona-Ionela la pedeapsa de 3(trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, ce începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se precizează în hotărârea de săptămâna trecută. Tânăra are obligaţia să presteze şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată. Până ieri, nici inculpaţii nici Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş nu au declarat apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.