Astăzi nu se fac cursuri!

1

  • Elevii şi profesorii sunt liberi de Ziua Educaţiei



Elevii și profesorii argeşeni vor au parte de un weekend prelungit pentru că astăzi nu se fac cursuri. Astfel, potri­vit Contractului colectiv de muncă pentru învăță­mântul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare.


În afară de această zi, în învățământ sunt zile nelucrătoare:
– 1 și 2 ianuarie;
– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
– Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
– prima, a doua zi și a treia zi de Paști;
– 1 Mai;
– 1 Iunie;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– 15 august – Adormirea Maicii Domnului;
– 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României;
– 1 Decembrie;
– 25 și 26 decembrie;
– două zile lucrătoare, pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestor culte; zilele de repaus săptămânal.
Mesaj special
Având în vedere că est eo zi special, primarul Mioveniului, Ion Georgescu a transmis un mesaj: “După cei care ne-au dat viață, dascălii sunt oamenii care ne sunt neîndoielnic cei mai dragi. Sunt oamenii care cu pasiune, migală, responsabilitate și profesionalism modelează caracterul și educația fiecăruia dintre noi. Sărbătorirea Zilei Educației îmi oferă prilejul de a le mulțumi tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional al tinerilor din comunitatea noastră pentru dăruirea și pasiunea pe care o au în îndrumarea și educarea acestora.Mă înclin cu respect în fața dumneavoastră, doamnelor și domnilor învățători și profesori, și vă doresc să rămâneți devotați profesiei și comunității. La mulți ani !” S.M.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.