Încă 6.000 euro pentru Alessia!

0În week-end, la Mioveni a fost organizat un târg caritabil, ca parte a unei campanii naționale, prin care s-a dorit colectarea de fonduri pentru cazul micuței Alessia.


Acțiunea a fost organizată de un grup de voluntari inimoși din orașul Mioveni în cadrul unui parteneriat de voluntariat încheiat cu „Asociația pentru micul Noel”, reprezentantul legal al beneficiarului. Târgul Caritabil este organizat în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, și cuprinde vânzarea unor obiecte (jucării, haine, încălțăminte, artizanat, etc), licitații, donații și programe artistice. În cele două zile, s-au strâns în jur de 6000 euro, bani donaţi de locuitorii oraşului Mioveni şi care au fost deja virați în contul „Asociației pentru micul Noel”. “ Mulțumim tuturor oamenilor cu suflet mare din Mioveni care au participat, donat sau cumpărat produse în cadrul Târgului Caritabil, organizat pentru Alessia Curcă, în acest weekend. Mulțumiri speciale le transmit și organizatorilor acestei acțiuni, grupului de voluntari coordonați de o mămică inimoasă din Mioveni.” a transmis primarul Ion Georgescu, cel care a şi promovat acest târg înainte de desfăşurarea lui.
Cine este Alessia
Alessia Lăcrămioara Curcă, un copil de doar 1 anișor și 5 luni duce pe umeri același diagnostic cumplit de Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1. Această boală rară înseamnă degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv musculatura sistemului respirator ceea ce conduce inevitabil la deces prin spot cardiac. Tratamentul care oprește evoluția bolii se numește Zolgens­ma și este cel mai scump medicament din lume, costă 2.1 milioane dolari. Strângerea de fonduri a început în urmă cu 10 săptămâni iar până acum familia a reușit să strângă 1.733.120 dolari, cu ajutorul „Asociatiei pentru micuțul Noel”, al grupurilor de mămici din țară, al oamenilor de bine și al miilor de voluntari. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.