Înfrângere în amicalul cu oltenii

0

  • Universitatea Craiova – FC Argeș 1-0(0-0) A marcat: Bărbuț (min.74)



Aproape 75 de minute a rezistat defensiva piteșteană fără să primească gol. Pentru cei doi tehnicieni, acest amical a fost un bun prilej de a vedea la lucru fotbaliștii transferați în ultima zi de mercato, dar și jucătorii folosiți mai puțin în meciurile din Liga I. Timp de o oră, piteștenii au lăsat o impresie destul de bună, apărarea echipei din Trivale reușind să respingă atacurile oltenilor.


Problemele au apărut din minutul 60 când antrenorul Ionuț Codruț Moșteanu a schimbat echipa cu care a început partida, introducând în teren absolut toți jucătorii care au fost rezerve. Oltenii au încercat să profite la maximum de spațiile libere apărute între compartimente și de nesincronizarile defensivei oaspeților. Portarul George Micle a fost cel mai bun jucător piteștean de pe teren, având însă intervenții salvatoare la ocaziile lui Mamut, Nistor și Ivan. Micle nu a mai avut ce face la golul lui Bărbuț din minutul 74 și a trebuit să se recunoască învins. Mijlocașul craiovean a profitat de o pasă greșită a lui Cătălin Barbu către propria poartă, a interceptat balonul, l-a driblat pe portarul piteștean ieșit în întâmpinare și a înscris. Alb-violeții au avut și eu câteva șanse de a marca prin Malele, Meza Colli și Honciu. Cea mai mare ocazie de gol a echipei FC Argeș a avut-o Meza Colli, care după ce a primit o pasă de la Malele, a rămas singur cu portarul oltenilor, însă a tras cu latul pe lângă poartă!. S-a terminat 1-0 pentru Universitatea Craiova care a confirmat forma sportivă foarte bună pe care o traversează în acest debut de sezon.
Echipele de start:
Universitatea Craiova: L. Popescu – Olteanu, Acka, M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Screciu, Căpățînă – Bărbuț, Mamut, Ofosu. Rezerve: Marinescu, Bic, Nistor, Ivanov, V. Constantin, Ivan. Antrenor: Cristiano Bergodi.
FC Argeș: Micle -Tofan, Leca, Deslandes, Mușat – Prepeliță , Grecu, Meza Colli, Șerban – Malele, Blejdea. Rezerve: Honciu, Șerbănică, Marakis, Năstăsie, Turda, Mediop, Alin Popa, Panait, Cătălin Barbu, Drăghici, Mirică. Antrenor: Ionuț Codruț Moșteanu.
Din minutul 60, antrenorul Ionuț Codruț Moșteanu a schimbat echipa cu care a început partida, trimițând în teren toate rezervele, cu excepția lui Mirică, care l-a înlocuit pe Tofan în minutul 77.
Culisele meciului
Patronul oltenilor, la meci
La amicalul Universitatea Craiova – FC Argeș a asistat și patronul oltenilor Mihai Rotaru. Omul cu banii de la Universitatea a fost infectat cu COVID-19 acum o lună, însă s-a vindecat între timp de temutul virus. Baza de pregătire a juveților din Lunca Jiului a fost o adevărată fortăreață la acest meci, accesul presei nefiind permis, toți oficialii celor două echipe purtând mască de protecție pe toată durata jocului.
Pe ritmuri de manele
Cu o jumătate de oră înainte de finalul partidei, de lângă terenul de joc au început să se audă manele. Oficialii celor două echipe au crezut inițial că cei care locuiesc în apropiere de baza sportivă fac o petrecere, însă s-au lămurit destul de repede. Pe lângă baza a trecut o coloană de câteva sute de oameni care participau la înmormântarea unui tânăr de etnie rromă. Cântecele de jale se auzeau din boxele amplasate într-o mașină care însoțea cortegiul funerar. De măsuri de distanțare socială nici nu putea fi vorba, majoritatea celor prezenți la înmormântare nepurtând mască de protecție.
Revedere cu Dan Nistor
Amicalul cu Universitatea Craiova a fost un bun prilej pentru secundul argeșenilor de a se revedea cu Dan Nistor. Dragoș Radu l-a antrenat pe Nistor când acesta a evoluat la Internațional Curtea de Argeș, echipă finanțară de omul de afaceri Benone Lazăr. Cei doi au depănat amintiri despre acea perioadă. Nistor este originar din Rucăr, iar înainte de a fi cumpărat de Benone Lazăr era paznic la un hotel, iar în timpul liber juca în Liga IV-a la CS Rucăr.
Urmează derby-ul suferinței
Amicalul cu Universitatea Craiova a fost un test util pentru FC Argeș înaintea meciului de campionat cu Astra Giurgiu, partidă programată vineri, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe stadionul Nicolae Dobrin. Disputa din Trivale este practic un derby al suferinței având în vedere că se vor întâlni echipele clasate pe ultrimele două șlocuri ale clasamentului, piteștenii ocupând locul 15, în timp ce giurgiuvenii se situează pe locul 16, ambele echipe având o zestre de doar 1 punct în clasament după 6 etape jucate din acest tur de campionat. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.