Părinţii vor dreptate pentru fiul ucis!

2

  • La un an de când poliţistul a fost împuşcat



În urmă cu un an, un tânăr poliţist şi-a pierdut viaţa după ce a fost împuşcat în pădure, la Muşăteşti. De atunci, părinţii săi încearcă să afle adevărul despre moartea fiului lor. Oamenii au cerut ajutorul Ministerului Justiţiei. Cătălin Ristescu avea 28 de ani şi se dusese la o partidă de vânătoare cu doi prieteni.


Agentul Cătălin Ristescu le-a spus părinților pe 29 iulie anul trecut, că pleacă la vânătoare cu doi prieteni. Au ajuns în pădurea din Mușătești în jurul orei 18.00 și, din cercetări, s-a aflat că agentul a fost împușcat trei ore mai târziu. Nici până acum nu se ştie cine a tras şi cum a fost împuşcat tânărul. Cei care l-au însoţit susţin că au auzit împuşcătura şi l-au găsit pe prietenul lor câteva ore mai târziu, plin de sânge. Poliţistul a fost dus la Spitalul Curtea de Argeş cu o maşină personală nu cu ambulanţa, iar cei care l.au dus nu au sunat la 112. Pierduse mult sânge. A fost transferat la Spitalul Floreasca unde a murit după două săptămâni. Medicii spun că dacă ar fi fost transportat la spital mai repede, tânărul putea fi salvat.
„Au curățat dovezile și şi-au făcut scenariul pentru apărare”
Ion Ristescu tatăl celui decedat vrea să afle adevărul despre moartea singurului său copil. Spune că sunt trei suspecţi şi vrea să ştie dacă fiul său a fost împuşcat cu intenţie de vreunul dintre acele persoane. „Două dintre ele l-au chemat insistent pe fiul meu să vină la vânătoare, în cursul zilei de 29 iulie 2019. După ce unul dintre ei l-a împușcat, nu au chemat ajutor prin 112. L-au lăsat în pădure să sângereze, timp în care şi-au dus armele acasă, au curățat dovezile și şi-au făcut scenariul pentru apărare. Abia după aceea l-au dus pe fiul meu la spitalul din Curtea de Argeș, cu mașina noastră, care fusese tot timpul la locul evenimentului. Cătălin pierduse însă mult sânge și, respectiv, șansa la viață, în timpul îndelungat scurs de la împușcare. L-au lipsit, totodată, de primul ajutor și i-au luat şi telefonul, ca să nu comunice cu nimeni”, povesteşte bărbatul în vârstă de 76 de ani, a cărui singură alinare era unicul său fiu.
Vinovaţii să plătească!
Doi dintre participanţii la partida de vânătoare, tată şi fiu, au fost reţinuţi de poliţişti la mijlocul lunii septembrie, anul trecut, fiind acuzaţi de braconaj şi omor. Instanţa i-a eliberat pe cei doi, deşi fiul picase testul poligraf. A fost cerută o expertiză chimică şi una criminalistică pentru a se stabili circumstanţele în care a fost împuşcat Cătălin Ristescu. Anchetatorii au arătat că suspecții au tras de timp, ca să acopere urmele. Părinţii în vârstă de 76 ani, respectiv 70 de ani ai poliţistului decedat au cerut ajutorul Ministerului Justiției în acest caz. Oamenii de roagă să nu închidă ochii până nu vor afla adevărul despre moartea copilului lor. Ei cred că fiul lor a fost ucis cu intenţie şi speră ca cei care au comis fapta să plătească! M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Imbarligata-i treaba, nimic nu-i clar . Ori, chiar este clar : // Miorita lae, lae bucalae … de trei zile-ncoace gura nu-ti mai tace…! // . No, ca te facem sa taci ; io si talambul de langa mine / vezi, „Miorita” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.