Liga Naţională de Baschet Masculin şi Feminin va avea etape tur/retur

0

  • Baschet


La finalul acestei săptămâni se vor relua competiţiile de baschet din ţara nopastră după pauza de 7 luni cauzată de pandemia de coronavirus.


Sezonul 2020-2021 debutează oficial cu turneele de calificare la Final 8-ul Cupei României. Cele 13 echipe sunt împărţite în trei grupe, unde vor juca fiecare cu fiecare în decurs de patru, cinci zile. Din cauza situaţiei medicale, Federaţia Română de Baschet a luat decizia de a implementa acest sistem cu grupe şi în Liga Naţională de Baschet Masculin şi Feminin. Anunţul a fost făcut de FRB după şedinţa de acum câteva zile:
Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 09.10.2020, în baza votului exprimat online de 12 membri ai Consiliului Director, a hotărât următoarele:
1. Deoarece mai multe echipe participante în Liga Naţională de Baschet Masculin şi-au exprimat nemulţumirea faţă de împărţirea pe grupe, considerând că exista un dezechilibru valoric atât în LNBM, cât şi în LNBF, Departamentul Competiţii-Eligibilitate şi Departamentul Tehnic au propus revenirea la formatul iniţial, cu serie unică, tur/retur, pe turnee, până în momentul in care vor apărea noi modificari ale Ordinului comun MTS şi MS, care să permită şi etape saptamanale.
LNBM: se joaca cu serie unica, tur/retur şi play-off. Faza 1 se joacă tur/retur, 26 etape; turul se va începe pe turnee de 3 şi 2 etape; toate cele 14 echipe vor veni într-un oraş cu 2 săli regulamentare şi vor juca 3/2 etape; returul se va juca pe acelasi sistem sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei o va permite; Faza 2 se va juca play-off: 2/3, 3/5, 3/5; sunt prevazute şi 3 sâmbete libere/tampon în 2021, pentru eventuale reprogramări din cauza COVID; LNBM începe în 30 octombrie, cu primul turneu, turul urmând să se termine în 10 ianuarie; returul începe în 16 ianuarie şi se termina in 05 mai. Faza 2, respectiv play-off: în perioada 09 mai- 16 iunie.
LNBF: se joaca cu serie unică, tur/retur şi play-off. Faza 1, turul începe cu turnee de 3 şi 2 jocuri; toate cele 11/12 echipe vor veni într-un oraş, cu 2 săli regulamentare, şi vor juca 3/2 etape; primul turneu din LNBF va fi programat în 22-24 noiembrie şi va avea 3 jocuri; returul se va juca similar sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei o va permite, în perioada 09 ianuarie – 24 aprilie; Faza 2 se joacă play-off: 2/3 (2 jocuri legate la echipa mai bine clasată), 3/5, 3/5 (etapele duble fără zi de pauză) şi se termină în 30 aprilie 2021, dacă Sepsi se califică în grupele ELW, sau în 13 mai, dacă Sepsi este eliminată din ELW. În orice moment în care se vor permite jocuri pe etape săptămânale sau, în cazul nefericit al unei suspendări temporare a activitatii competiţionale, FRB va adapta sistemul şi calendarul competiţional. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.