Adoră cânepa şi larvele de libelulă

0

~ Curiozităţi pescăreşti ~



Componenta favorită a băbuştii este cânepa. Foarte mulţi pescari începători nu ştiu să o folosească şi dau greş cu ea. Dacă folosiţi cânepă prăjită, atunci vă recomand să o folosiţi în două moduri. Dacă umectarea nadei se face cu TTX, atunci ea trebuie introdusă de seara la înmuiat cu acesta, pentru că toată cânepa să aibă timp să absoarbă foarte bine apa. Dacă nu folosim TTX se poate pune de seara într-un litru de apă caldă, iar dimineaţa putem umecta nada cu această compoziţie. Aceste două lucruri sunt foarte importante atunci când folosim cânepă. Dacă folosim cânepă fiartă şi aici pot apărea câteva probleme. Trebuie pusă înainte într-o găleată cu apă deoarece vor fi destul de multe boabe care vor pluti. Acestea trebuie îndepărtate, numai cânepa care se scufundă putând fi folosită. De obicei acesta se lansează cu praştia pe plută. Tot la nada ar fi de discutat puţin despre culoarea ei. Foarte rare sunt cazurile când babuşca răspunde la culori deschise. De cele mai multe ori nada preferată este brună sau neagră. Ca momeală vie, babuşca adoră viermii mici şi roşii, pinky, cum le spunem noi, însă larvele de libelulă constituie o momeală pe care nu o va refuza niciodată. Spre deosebire de alţi peşti la babuşcă se poate folosi şi pământ în nadă, ea nefiind speriată de norul produs şi nici de combinaţia pământ-fouilles. Desigur se poate umecta pământul să nu facă nor, dar asta rămâne la latitudinea fiecăruia. Dacă vreodată doriţi să coloraţi nada, iar Tracix-ul vă lipseşte din dotare, atunci folosiţi cu încredere 2 plicuri de cacao la 4 kilogramede nada. Babuşca adoră cacao şi tot ce este bazat pe ciocolata. Referitor la linia de pescuit, va trebui să fie extrem de fină, la fel şi pluta, care trebuie să fie extrem de bine echilibrată. Băbuştii nu-i place să vadă o strună lungă, de aceea aceasta trebuie să fie de maxim 25 centimetri. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.