Pescuitul la babuşcă

0

~ Curiozităţi pescăreşti ~



Alaturi de caras şi oblete, babuşca este una din cele mai populare specii de peşti din lumea întreagă. Campionul naţional Adi Petrişor nu ascunde faptul că este una din speciile preferate ale pescarilor de competiţie din întrega lume şi are câteva sfaturi de care ar trebui să ţineţi cont când mergeţi la o partidă. Babuşca, la prima vedere, nu pare a fi un peşte mofturos, însă atunci când trebuie să o prindem în mod constant ne dăm seama că nu este aşa. De pildă niciodată nu putem fi siguri de poziţia ei în apă, ba stă la suprafaţă, ba între ape, însă de cele mai multe ori o găsim la 10-15 centimetri de fundul apei. Acolo este poziţia ei preferată. De aceea pescuitul “baboiului”, cum i se mai spune în termeni populari, nu este aţa de simplu pe cât pare. O mare problema o reprezintă nada. De exemplu aditivii lichizi şi cei praf dedicaţi nu sunt indicaţi a fi folosiţi la alte soiuri de peşti. Foarte rar iese o partidă de plătică sau caras cu un aditiv de babuşca. Că la orice pescuit nada joacă un rol foarte important sau mai bine spus pregătirea ei este foarte importantă. Trebuie umectată în funcţie de curenţii din apa şi de poziţionarea peştelui. Dacă babuşca stă la 10-15 centimetri de fundul apei atunci nada trebuie umectată foarte atent şi bine, pentru că particulele care nu sunt umectate corect se ridică la suprafaţă şi babuşca nu va mai sta pe substrat. Umectarea nadei trebuie făcută neapărat în doua etape, iar nădirea constantă este cheia succesului. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.