Rădoi: „Dacă nu există progres, ar fi bine să vină altcineva!”

0La finalul partidei cu Austria, pierdută de tricolori cu 0-1, selecţionerul Mirel Rădoi s-a declarat mulţumit de jocul şi atitudinea arătate de elevii săi. Antrenorul Naţionalei României a luat în calcul şi o eventuală demisie din funcţia de selecţioner.


„A fost o partidă foarte bună în prima repriză din partea noastră, în care am reuşit să ne creăm câteva situaţii şi ocazii. Din păcate, deciziile de ultim moment au fost neinspirate la finalizare sau în poziţii în care trebuia să alegem alte soluţii, un dribling în careu, o pasă, poate o decizie luată mult mai rapid, de a finaliza acţiunile. În repriza a doua, Austria a schimbat sistemul de joc din 4-2-3-1 în 5-4-1 defensiv şi în 3-4-3 ofensiv, ne-a creat ceva probleme până ne-am dat seama de zonele care trebuie acoperite. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea arătată, veneam după cele două partide foarte grele. Din punct de vedere al atitudinii, al determinării, a ceea ce am pregătit pentru această partidă, au încercat şi au făcut tot posibilul să aplice ce am discutat. Din păcate, rezultatul este unul negativ. Nu speram într-o înfrângere, nici eu, nici jucătorii la cum s-a derulat antrenamentul de ieri, încălzirea de azi, discuţiile pe care le-am avut între noi. Din păcate, trebuie să acceptăm şi această a treia înfrângere, dar mă mulţumeşte jocul, în foarte multe momente jocul a fost unul bun”, a afirmat tehnicianul la conferinţa de presă de după meci.
„Voi vedea dacă voi putea continua”
Întrebat dacă s-a gândit la demisie, Rădoi a răspuns: „Nu. Deocamdată nu m-am gândit la această idee. Aşteptăm şi celelalte două partide şi în noiembrie putem să ne punem la masă, să discutăm, să vedem care sunt gândurile conducerii federaţiei. Vedem şi care sunt gândurile mele, dacă există vreun progres, dacă putem continua sau nu, pentru că nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru a mă numi selecţionerul României. Dacă voi considera că nu există progres şi că nu putem îmbunătăţi ceva atunci ar fi bine să vină altcineva care poate să vă satisfacă plăcerile. Nici dacă era o victorie azi nu aveam ce să le transmit celor care mi-au cerut demisia. Fiecare e liber să îşi exprime părerile. Eu mă gândesc că atunci când am semnat, multă lume spunea de ce nu am semnat un contract pe 4 ani. Acum, după 3 meciuri mi se cerea demisia. E clar că în momentul de faţă nu cred că eu sunt cel care e incoerent. Principalul reproş pe care mi-l aduc e că nu am reuşit să ne calificăm mai departe la baraj şi nu am reuşit să adunăm puncte în Liga Naţiunilor”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.