Schitul Sfântul Modest a ars din temelii

0

Un incendiu devastator a distrus complet biserica Schitului Sfântul  Ierarh Modest din comuna Stoenești. Pompierii nu au putut să ajungă cu autospecialele până la lăcaș, fiind nevoiți să intervină folosind găleți cu apă. M.S.

În această dimineață, în jurul orei 05:30 s-a produs un incendiu în comuna Stoenești la Schitul Sfântul Ierarh Modest. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție, o ambulantă SMURD de prim ajutor și o autospeciala de prima intervenție și comanda, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o biserica construită din lemn. La fata locului, pompierii au constatat ca ardea generalizat. Au reușit sa lichideze incendiul folosind găleți cu apă (dintr-un bazin colector),  accesul cu mașinile de intervenție nefiind posibil din cauza drumului. La schit se putea ajunge doar pe jos.
A ars biserica din lemn în întregime pe o suprafața totala de 70 de mp și o anexa aferentă acesteia pe o suprafața de circa 10 mp.  Se spune că incendiul a fost provocat efectul termic al curentului electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.