George Hoţu de la achitare la condamnare!

2
0



Un proces care durează de aproximativ cinci ani îl duc pe omul de afaceri George Dumitrescu, cunoscut şi ca George Hoţu, de la agonie la extaz şi invers. Bărbatul a fost achitat pentru evaziune fiscală în formă continuată, ulterior judecătorii Curţii de Apel Piteşti au trimis dosarul spre rejudecare. A doua sentinţă dată de Tribunalul Argeş a avut efect devastator pentru afacerist. Acesta a fost condamnat de aceeaşi instanţă care îl achitase, la 6 ani închisoare. Mai mult, a fost pus sechestru asigurator pe toate bunurile ce aparţin firmei afaceristului, fiind dispusă şi confiscarea specială a sumei de 12,60 milioane lei de la George Dumitrescu. Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel de către afacerist şi de alţi inculpaţi din dosar.


În anul 2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările în dosarul „Balastiera”, în care sunt trimise în judecată nu mai puțin de 10 persoane și o societate comercială pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Este vorba despre dosarul omului de afaceri George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, în prezent SC Magnetic Record Business. Au fost trimiși în judecată mai mulți angajați ai acestei firme și  mai mulţi reprezentanți ai unor alte societăți cu care SC Amfora a derulat operațiuni comerciale: Adrian Marian Oprea, Iuliana Mihaela Stoica, Ionică Săraru, Simona Maria Dumitrașcu, Dumitru Dumitru, Mihai Gabriel Vâlcu, Carmen Bulimar, Răzvan Șerbănoiu. Din rechizitoriul întocmit de procurori rezultă că, în perioada 2007-2011, George Dumitrescu, cu complicitatea celorlalți inculpați, patroni ai unor firme fantomă, a înregistrat în contabilitate achiziții fictive de agregate minerale, utilaje de construcții și de excavare precum și combustibil și piese de schimb pentru utilaje (248 de acte materiale). Valoarea totală a prejudiciului adus, în acest mod, statului se ridică la peste 10 milioane de lei, circa 2.500.000 de euro.
Confiscarea sumei de 12,60 milioane lei
În anul 2017 Tribunalul Argeş a dispus achitarea lui George Dumitrescu pentru acuzaţiile ce îi erau aduse. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti acolo unde magistraţii au dispus rejudecarea. Astfel, dosarul s-a întors de unde a plecat, respectiv la Tribunalul Argeş. Magistraţii au cerut noi expertize în timpul procesului, au reaudiat părţile şi martorii şi recent au dat sentinţa. Potrivit noii decizii George Dumitrescu a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare. În plus, instanţa a dispus „confiscarea specială de la inculpatul Dumitrescu George a sumei de 12.599.799,18 lei” şi „ plata sumei de 10.346.344,84 de lei”, reprezentând impozit pe venit şi TVA. A mai fost condamnat la 4 ani cu executare şi Şerbănoiu Răzvan. Patru dintre inculpaţi au fost achitaţi, între ei şi un fost ofiţer SRI, în timp ce ceilalţi patru au primit pedepse cu suspendare de la 2 ani şi 10 luni la 4 ani. Inculpaţii au declarat apel la sentinţă, urmând ca procesul să ajungă pentru a doua oară la Curtea de Apel Piteşti. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Da, George Hoțul, prieten cu toți milionarii din Pitești, exp. Spătaru, prieten cu fostul șef BCCO, de tristă amintire care nu l-a urmărit nici pe mafiotul Nicola ce făcea prin Pitești, acest individ era cu nasul pe sus, se credea mare milionar și uite că i-a venit momentul să răspundă ptr milioanele alea multe.
    Felicitări justiției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.