Distrat, de schigiuirea animalelor!

0

  • În loc de cal, a pus câinii să tragă lemne



O tânără iubitoare de animale a cerut ajutorul instituțiilor statului postând înregistrări, imposibil de privit, în care trei câini sunt loviți și batjocoriți. Imaginile sunt greu de descris în cuvinte! Trei copii obligă câini să care lemne. Mai grav de atât este însă, faptul că micuții care nu par să înțeleagă gravitatea faptelor lor, sunt îndemnați şi instruiți de un bărbat, om în toată firea, care și filmează scenele cutremurătoare. La sfatul lui, băieții lovesc câinii și îi obligă să târască prin noroi bucăți mari de lemne ca și cum ar fi animale de tracțiune. După ce filmările au devenit publice poliţiştii s-au autosesizat şi au început urmărirea penală împotriva bărbatului de 43 de ani, din comuna Hârtieşti.


Cele două filmări, una de 50 de secunde și cealaltă de 59 de secunde, au ajuns în mediul online, după ce un bărbat de 43 de ani, a postat pe contul lui de Facebook imaginile. În filmări se văd mai mulţi copii, pe o uliţă noroiasă dintr-un sat sărăcăcios, care schingiuiesc trei câini. Animalele sunt prinse cu sfoară de gât, în loc de lesă. Copiii, trei la număr, conduc câte un patruped de care au legat bucăţi mari de lemne. Când câinii se opintesc din cauza greutăţii, sunt loviţi şi obligaţi să contiue drumul, tractând povara mult prea mare pentru ei. Pe filmare se aude cum câinii respiră cu greutate şi schiaună în urma loviturilor primite.
„Ia uite ce plecătură are calul ăsta!”
Cel care filmează scenele extrem de dure comentează încântat: „Ia uite-l măi, un metru cub a pus pe el. Ia uite-aici, un metru cub de lemne, ia uite ce plecătură are „calul” ăsta. Bun, bă, bun!”. Mai mult de atât, pe una dintre înregistrări, bărbatul îi îndeamnă pe puştani la o competiţie. „Hai să vedem care merge mai bine.”. Copiii intră în jocul murdar şi-i loveasc mai tare pe bieţii câini pentru a-i determina să câştige cursa. „ Arde-l. Ia uite-l p-ăsta! Cred că i-a intrat zăbala-n gură! Fă o plecătură din aia la sfert de cheie!”, se aude bărbatul, ironizând momentul cutremurător.
A filmat scenele şi le-a pus pe Facebook
După ce imaginile au devenit virale poliţiştii s-au autosesizat. „În urma apariției în spațiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulți câini legați cu sfori, ce tracteaza bucăți de material lemnos, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor. În urma verificarilor au fost identificați minorii care apar în filmări, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, precum și persoana care a postat imaginile pe o rețea de socializare, respectiv un bărbat de 43 de ani, din comuna Hârtiești. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”, declara Florin Popa. Cel care i-a instigat pe copii la violenţă împotriva animalelor este Virgil M. de 43 de ani, din comuna amintită. Bărbatul va fi cercetat penal chiar dacă nu a participat efectiv la schingiurea patrupedelor. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la un an, sau amendă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.