Două teste negative consecutive pentru Cupa României!

0

  • Federaţia de Baschet a modificat protocolul după apariţia cazurilor de COVID-19



După ce a fost nevoită să amâne startul Cupei României la masculin din cauza numeroa­selor cazuri de COVID-19 apărute la echipele din Liga Naţională de Baschet Masculin, Fede­raţia Română de Baschet a luat mai multe mă­suri în vederea bunei desfăşurări a turneelor preliminare din Cupa României la feminin, amânate pentru perioada 2-4 noiembrie.


Pentru a putea participa, echipele înscrise vor fi nevoite să prezinte două teste negative de COVID-19 pentru jucătoare şi persoanele din staff care se vor prezenta în bulele din Satu Mare şi Bucureşti la 1 noiembrie. Testările respective vor fi efectuate în 25 şi 30 octombrie. Aceste măsuri au fost luate de consiliul Director al FRF după şedinţa din 17 octombrie la care au participat 12 membri. Mai mult ca sigur, aceste decizii vor fi puse în aplicare şi în competiţia masculină pentru a preîntâmpina eventualele probleme.
Comunicatul Federaţiei Române de Baschet:
”1. Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală din România, dar si de focarele COVID-19 declanşate în rândul echipelor masculine ce urmau să participe la turneele CRM, 2020-2021, se aprobă cu majoritate de voturi modificarea datelor de desfăşurare a turneelor preliminare din Cupa României, feminin, 2020-2021, meciurile din Grupa A şi Grupa B urmând sa se dispute, în perioada 2-4 noiembrie; intrarea echipelor participante din CRF în bula epidemiologică de la hotel va fi făcută în data de 1 noiembrie 2020.
2. Se aprobă cu majoritate de voturi modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergător competiţiei CRF; astfel, se aprobă cu majoritate de voturi modificarea Protocolului medical FRB: pentru siguranţa epidemiologică în rândul participantelor din CRF, precum şi ţinând cont de recomandările epidemiologului FRB, dar şi de cele recomandate în calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele CRF sunt obligate să facă testarea RT-PCR astfel:
Testarea 1 – cu 7 zile înaintea începerii competiţiei (se consideră că începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică) – în data de 25 octombrie;
Testarea 2 – cu cel mult 48 de ore înaintea începerii competiţiei (se consideră că începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică) – în data de 30 octombrie.
Cele două testări RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa în CRF. În urma acestor testări, echipele vor putea participa în CRF doar cu sportivele şi membrii ai staff-urilor pentru care se prezintă 2 rezultate negative; în cazul apariţiei unor rezultate pozitive, se informează urgent DSP locală şi se urmează paşii impuşi de către aceasta.
3. Se aprobă cu majoritate de voturi Regulamentul Specific al CRF, ediţia 2020-2021, precum si modificările aduse Protocolului medical FRB pentru competitiile de baschet în sălile de sport”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.