A organizat botez cu zeci de invitați, în pandemie!

0

În week-end, în timpul controalelor efectuate polițiștii au întâlnit mai multe situații, în care argeșenii au încălcat cu bună știință, hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care sunt interzise petrecerile de orice gen și manifestările de tipul Focul lui Sumedru.  Oamenii legii au amendat un proaspăt tătic pentru că a organizat un botez cu zeci de invitați și un cetățean care a făcut în fața porții lui un eveniment destinat Sfântului Dumitru. Un șofer ghinionist a fost sancționat după ce a provocat un accident deși ar fi trebuit să fie acasă în izolare. M.S.

În ziua de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe raza localității Vlădești se afla în desfășurare un eveniment privat, la care participau aproximativ 40 de persoane. Era vorba de un botez. Organizatorul evenimentului, un bărbat de 37 de ani, dar și administratorul localului, un bărbat de 29 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată au fost luate măsuri de intrare în legalitate, prin sistarea evenimentului, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Tot duminică, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat au depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Bogați, care nu a respectat prevederile Hotărârii C.J.S.U. nr. 48/19.10.2020, prin care se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment de tipul ,,Focul lui Sumedru”, organizând, în spațiul public, în apropierea locuinței, o astfel de activitate. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Bărbatul mai este cercetat și în alte dosare și a organizat evenimentul înadins, sfidându-i pe oamenii legii și deciziile CJSU.

 

În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat, în urma unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, petrecut pe D.J. 703 A, pe raza localității Cotmeana, un bărbat de 29 de ani, din Cotmeana, care  a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta intrase într-o mașină parcată. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

 

În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, o tânără de 20 de ani, care nu a fost găsită la adresa de izolare declarată, din localitatea Tigveni, în momentul efectuării verificărilor de către polițiști. Situația a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

 

Polițiștii vor fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.