„Sunt convins că nu vom retrograda”

2
0

  • Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeş rămâne optimist



FC Argeş a revenit în Liga I după o absenţă de 12 ani. Piteştenii au reuşit promovarea în primul eşalon în vara acestui an la capătul unui play-off nebun în care cele mai bune şase echipe din eşalonul secund s-au luptat până în ultima secundă pentru cele două locuri direct promovabile.


Alb-violeţii şi-au asigurat biletele pentru primul eşalon în ultima etapă a acestui play-off, în urma unei remize cu UTA Arad, dar şi a unui gol marcat de Rapid Bucureşti în minutul 97, în confruntarea cu Turris Turnu Măgurele. Unul dintre artizanii revenirii alb-violeţilor pe prima scenă fotbalistică a ţării este Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeş. La cei 39 de ani ai săi, Stoica este cel mai tânăr conducător al unei echipe de Liga I. Oficialul grupării din Trivale este convins că echipa îşi va reveni după startul slab de campionat şi va rămâne în Liga I în în sezonul următor.
Ce sentiment aţi trăit acum două luni la promovarea echipei FC Argeş?
-Un sentiment foarte frumos!. Pe undeva era normal după atâta perioadă de timp să trăim sentimente de neimaginat. A fost ceva unic…După atâta timp, FC Argeş, un club cu atâta istorie, a reuşit să revină iarăşi în Liga I… Asta mi-am dorit când am revenit la FC Argeş şi am reuşit să îndeplinim cea mai mare dorinţă a piteştenilor.
Cât de mare este diferenţa dintre Liga a II-a şi Liga I?
– Este o diferenţă şi nu pot nega acest lucru. Sper ca în cazul echipei noastre să fie cât mai mică, chiar dacă până acum nu am reuşit să avem rezultatele pe care ni le dorim cu toţii. Am avut un nucleu bun de jucători la liga a doua. Am încercat să păstrăm cât mai mult din el să ne fie mai uşor şi în Liga I. Am dorit ca pe lângă acest nucleu, să aducem jucători care să îmbunătăţească lotul care a fost la liga a doua şi cu care s-a promovat. Am adus jucători să completăm lotul şi vom mai aduce şi alţii pentru a întări echipa.
”Primul an este cel mai greu”
Ce lipseşte echipei pentru a avea rezultatele dorite de suporteri şi conducerea clubului?
-Poate mai multă încredere. În momentul de faţă poate şi schimbarea antrenorului să fie un factor să deblocheze echipa, să fie un Va trebui să mai aducem minim doi jucători pentru a îmbunătăţi lotul şi jocul echipei.
Cum vedeţi viitorul echipei FC Argeş pe termen scurt şi mediu?
-Sunt convins că echipa FC Argeş nu va retrograda la finalul acestui sezon competiţional. Întotdeauna, primul an de după promovare este cel mai greu…Sunt convins că dacă vom rămâne în Liga I, anul viitor ne vom lupta pentru intrarea în play-off.
„Noul stadion va crea o emulaţie şi mai mare”
În trecut FC Argeş a avut una dintre cele mai bune academii de copii şi juniori. În cât timp credeţi că Piteştiul va redeveni un centru foarte important pentru descoperirea de noi talente?
-De câţiva ani am pus din nou pe picioare Centrul de Copii şi Juniori care dispăruse odată cu intrarea în faliment a vechiului club, însă lucrurile şi rezultatele nu pot apărea peste noapte. Vrem să strângem la Piteşti cei mai talentaţi copii din judeţ şi nu numai. Clubul FC Argeş nu percepe nici un fel de taxe şi încercăm să asigurăm condiţii bune copiilor pe care îi avem legitimaţi. Îmi doresc să fie o selecţie continuă pentru a reuşi să aducem la FC Argeş cei mai talentaţi copii din judeţ şi nu numai. De aici s-au lansat foarte mulţi jucători valoroşi care au evoluat apoi şi la Naţională. Eu sper ca în cel mult doi ani, Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi să înceapă să producă din nou jucători pentru echipa de seniori. După ce vor debuta la echipa mare, sper să joace cât mai bine la FC Argeş pentru a putea fi transferaţi la alte cluburi mai mari pentru a ne putea autofinanţa.
Cât de mult resimte FC Argeş lipsa spectatorilor având în vedere că această pandemie a restricţionat accesul publicului?
-Pentru noi este un mare dezavantaj că nu avem spectatori. Eram un club nou-promovat, un club cu foarte mulţi suporteri. Ca şi încasări, ca şi susţinere pentru echipă, ne lipsesc foarte mult spectatorii. Sper ca această situaţie să nu mai continuie mult timp, iar fanii să revină din nou pe stadioane. În cazul nostru, sunt sigur că pot ajuta echipa să depăşească momentele grele.
La Piteşti se va construi un nou stadion…
-Aşteptăm cu mare nerăbdare finalizarea celor trei arene din Bucureşti incluse în programul pentru Campionatul European, urmând ca după aceea Piteştiul să intre în linie dreaptă pentru construirea noii arene. Sunt sigur că noul stadion va crea o emulaţie şi mai mare în jurul echipei. Piteştenii sunt avizi de fotbal. Îşi doresc foarte mult ca echipa să mai atingă performanţele din vremea lui Nicolae Dobrin. Oraşul nostru merită un stadion modern. Nu este exclus ca după realizarea acestuia, Piteştiul să intre în circuitul internaţional şi să găzduiască meciuri ale echipelor naţionale.
39 de ani are Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeş. Acesta este cel mai tânăr conducător al unei echipe de Liga I
12 ani au trebuit să aştepte piteştenii pentru a avea din nou echipă în prima ligă. M.D.


2 COMENTARII

  1. După meciul de ieri unde echipa a fost aproape de victorie in deplasare,ne așteptăm ca echipa sa capete încredere,iar vineri așteptăm un meci bun cu Voluntari.Fara francez dar mai ales după ieșirea lui Malele ne-am cantonat intr-o defensiva care a cedat .Ai senzația ca echipa se sufoca uneori .

  2. Meritul este al altora , Stoica a fost pus politic la fel și Președintele Foamete , secretarul general Vișan Alin . Mai ușor cu aroganțele . Sunteți o conducere modestă ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.