A murit sub ochii fratelui!

1

  • Copil accidentat la Mioveni



Durere, lacrimi și suspine! Un sicriu acoperit și o fotografie din care Gabi privește la adunarea îndoliată. Ce se află dincolo de capacul sicriului nimeni nu îndrăznește nici măcar să își imagineze. Un trup mutilat, care nu poate fi privit! Este dincolo de puterea părinților, a prietenilor și apropiaților. Gabriel B. împlinise 12 ani în urmă cu o săptămână. Visa să devină poliţist! A murit vineri, pe data de 13. A fost ucis de un tânăr teribilist care nu a oprit la trecerea de pietoni, pentru a da prioritate unui grup de copii, așa cum făcuse un echipaj de poliție.


Tragedia a avut loc vineri seara în apropiere de magazinul Kaufland, din Mioveni. Alexandru M., de 19 ani, din comuna Davidești, se afla la volanul unui BMW seria 3, pe bulevardul I.C. Brătianu. Mergea spre DN 73. La trecerea de pietoni, un grup de copii s-a angajat în traversare regulamentară. Un echipaj de poliție a oprit pentru a le acorda prioritate. Pe sensul opus, șoferii de pe prima bandă au oprit de asemenea, pentru a le permite copiilor să traverseze. Alexandru M. a venit pe banda a doua și l-a izbit, în plin, pe Gabriel B., de 12 ani. Impactul a fost atât de puternic încât băiatul a fost aruncat prin aer aproximativ 30 de metri, trupul lui fiind proiectat până în parcarea de la Kaufland. A murit pe loc, fiind zdrobit! Tânărul, șofer de BMW, avea permis din martie 2020. Imediat după accident, aflat în stare de șoc ca urmare a nenorocirii provocate, acesta a declarat: „Ba da, l-am văzut! Era o mașină albă… era domnul… și am pus frână. Undeva la 40-50 de kilometri (n.r viteza) aveam. L-am văzut și… l-a văzut prea târziu. Am pus frână! Veneam de la Mioveni. Mă duceam la Kaufland să fac cumpărături pentru mama”, spunea Alexandru M. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
„Gabi, maşina!”
Tragedia s-a petrecut sub privirile îngrozite ale lui Mihail, fratele geamăn al lui Grabriel. Acesta făcea parte din grupul de copii, iar martorii spun că dacă nu s-ar fi tras în spate, ar fi avut aceeaşi soartă ca fratele de 12 ani. Copiii au povestit că s-au angajat în traversare, au ajuns la mijlocul trecerii şi atunci au observat BMW-ul care se apropia cu viteză. Gabriel era primul din grup. Când ceilalaţi au văzut bolidul s-au tras repede în spate şi au strigat: „Gabi, maşina!”, dar a fost prea târziu! El nu a apucat că fugă din calea BMW-ului. În timp ce fratale geamăn nu a mai avut puterea să facă ceva, doar privea îngrozit la trupul inert, un prieten al lor a sunat-o pe mama lor şi a anunţat-o că Gabi a fost lovit de maşină. Trupul plin de sâge, cu multiple fracturi se afla prăbuşit pe caldarâm. Elena B. ar fi dorit să meargă să strângă la piept trupul mutilat. Nu avea voie! Un poliţist impresionat de tragedie i-a permis, totuşi, să se apropie, nu prea mult. Femeia care abia se mai ţinea pe picioare de durere, s-a rezemat de un stâlp şi a urmărit cum echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă îi resuciteazpă copilul. Sufletul ei se mamă ştia că băiatul este mort! Nu mai avea speranţă. Aştepta doar verdictul îngrozitor! Când a fost declarat decesul, femeia s-a prăbuşit şi a urlat! Ceva mai târziu, a avut puterea să-l privească în faţă pe cel care i-a ucis copilul. Alexandru M. s-a pus în genunchi şi i-a cerut iertare mamei spunându-i: „N-am vrut!”. Nimic nu mai conta. Pentru ea, timpul stătuse în loc. Pierduse ce-i era mai drag pe lume!
Îşi dorea să devină poliţist
Părinţii lui Gabriel, mai au doi copii, pe Mihail, fratele geamăn, şi un băiat elev în clasa a X-a la liceul Iulia Zamfirecu din Mioveni. Gabriel şi Mihail erau elevi în clasa a 6-a la Şcoala George Topârceanu Mioveni. Mama lor a fost educatoare la o grădiniţă din Piteşti, în prezent find salariată la Fabrica de Combustibil Nuclear, iar atăl este cadrul militar, la o unitate din Piteşti. Ambii sunt oameni deosebiţi, apreciaţi şi iubiţi, care şi-au educat copiii cum s-a putut mai bine şi i-au crescut frumos! Gabriel şi Mihail s-au născut în ziua Sfinţilor Mihail şi Gavil, tocmai de aceea purtau numele sfinte. Duminica trecută, şi-au sărbătorit ziua numelui şi aniversarea de 12 ani. Fiind nedespărţiţi, băieţii au primit cadou un joc pentru calculator pe care şi-l doreau foarte mult. Gemenii îşi doreau să devină poliţişti. Vineri, în ziua fatidică, Gabriel a ieşit din casă luând cu el un suc şi o pungă de chipsuri. La ieşire, i-a strigat celei care i-a dat viaţă:” Mamă, mă duc să mă întâlnesc cu cu prietenii!”, fiind ultimele cuvinte pe care femeia le-a auzit de la copilul ei.
Va fi înmormântat astăzi
Trupul neînsufleţit al lui Gabriel B. a fost ridicat de la morgă sâmbătă, fiind depus la capela Bisericii Martirii Brâncoveni, din Mioveni. Din cauză că băiatul decedat este mutilat în urma leziunilor suferite, sicriul a rămas acoperit. Pe capac au fost puse fotografii ale băiatului, iar o lumânare aprinsă îi luminează drumul spre tărâmul celălalt. Colegi, prieteni, sau rude au trecut pe la catafalc, înmărmuriţi de durere. Din respect pentru cea care le-a fost educatoare, la căpătâiul băiatului a fost şi un grup de adolescenţi care au fost îndrumaţi de Elena B. pe vremea când erau la grădiniţă. Singurii care nu au avut puterea să mergă la capelă au fost fraţii cu Gabriel. Toată ziua ei au stat în casă plângându-şi fratele. Gabriel B. va fi condus pe ultimul drum astăzi. Slujba înmormântării va avea loc la ora 12.00 la Biserica Martirii Brâncoveni. Dumnezeu să îl odihnească în pace! M.Sandu Foto: C. Tudor


1 COMENTARIU

  1. Tânărul șofer nu va păți nimic grav, i se va da o pedeapsa cu suspendare, se va împaca într-un final cu familia victimei, etc… dar mortul rămâne mort, a se vedea în Mioveni și crucea familiei din Albota cu Dacia Solenza, (care mergea regulamentar pe drum cu prioritate) și care a fost distrusa mortal acum câțiva ani lângă stația de gaze din Mioveni, șoferul vinovat este liber ca pasarea cerului, un copil de câțiva ani trăiește fără părinți,
    teribilistul avea Bmw.. trebuie schimbata legea cumva pentru circulația rutiera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.