Darius Georgescu, noul campion la Judo de la CSM Piteşti

0
0



Campionatele Naţionale de Judo Under 16, desfăşurate în week-end la Poiana Braşov au adus un nou tiltu de campion naţional la Piteşti, acesta fiind obţinut de Darius Georgescu.


Tânărul sportiv piteştean, legitimat la CSM Piteşti, a obţinut medalia de aur (categ.+81kg) la individual după o prestaţie excelentă, din cele 3 lupte castigate una fiind prin Ippon, alta prin waza-ri iar alta printr-o fixare la sol. Tot din delegaţia clubului piteştean, au urcat pe podium Bebe Bădiceanu (argint la 46 kg), Ionuţ Viscol (bronz la 50 kg) şi Sebastian Medre (bronz la 81 kg). Sportivii pregătiţi de Valentin Ioniţă, Cornel Pălărie şi Alina Cheru au dovedit încă o dată că şcoala piteşteană de judo e una de mare calitate.
Acelaşi concurs a găzduit şi finalele pe echipe la Under 18, acolo unde ambele echipe, masculin şi feminin, de la CSM Piteşti au urcat pe prima treaptă a podiumului. În competiţia băieţilor prima poziţie a fost obţinută de o combinată formată din judoka de la CSM şi de la LPS Viitorul Piteşti, formată din: David Nuță , Ioan Dzițac, Claudiu Oancea, Paul Pușcatu, Daniel Dinu, David Mitran, Radu Puricel, Darius Georgescu, Sebastian Medre, sportivii fiind antrenați de colectivul tehnic al secțiilor de judo de la CSM Pitești și LPS Viitorul Pitești. La feminin, echipa CSM a fost formată din: Ana-Maria Vladu, Florina Bădiceanu, Diana Argint, Teodora Pop Oprişca, Rebeca Mitar şi Nicoleta Grigore.
A doua oară campion
Revenind la Darius Georgescu, sportivul a mai fost campion national în 2017 la U 14, dar şi de 5 ori vicecampion national la mai multe categorii, la judo şi ne-waza.judoo 5Tânărul judoka argeşean a început să practice acest sport la Steaua, la vârsta de 9 ani având-o antrenoare pe Alina Dumitru. Apoi, după o scurtă pauză în care a fost operat de polipi, a revenit pe tatami îmbrăcând tricoul clubului CSM Piteşti, unde a fost preluat de antrenorii Valentin Ioniţă, Cornel Pălărie şi Alina Cheru. La momentul revenirii în sport, Darius a avut de ales între înot – polo şi judo, sporturi pe care le practica la acea vârstă.judoo 3În momentul de faţă, sportivul are centura albastră, ajungând la această categorie după ce a deţinut pe rând centurile galbenă, portocalie şi verde. Aceste centuri se obţin în funcţie de anii legitimaţi ca sportiv şi de examenele absolvite. Odată cu obţinerea ultimelor performanţe, Darius Georgescu a fost cooptat pentru antrenamente la lotul national de cadeţi unde are şansa să se pregătească cu sportivi experimentaţi şi va putea debuta sub tricolor după ce va face vârsta necesară şi va susţine probele sportive care se cer.
Promiţătorul judoka argeşean face antrenamente zilnic pentru marea performanţă, iar medaliile obţinute la campionatele naţionale adună punctaj pentru viitoarele concursuri internationale. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.