Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
|  Ştiri din Argeş
miercuri, 12 mai 2021

Pe acest site găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .

ad
ad
Evaluare Națională 2021 Azi încep evaluările naţionale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a şi II-a. Primii care vor susţine examenele sunt elevi claselor a VI-a, care încep cu proba scrisă de Limba română. Florin Cîţu: Va exista relaxare a măsurilor în toate domeniile şi în toate zonele Premierul Florin Cîţu afirmă că va exista relaxare a măsurilor în toate domeniile şi în toate zonele, însă natura acestora depinde de rata de vaccinare. Ghidul pentru redeschiderea restaurantelor. În ce condiții vor avea acces clienții Sprijiniți de specialiști din domeniul sanitar, reprezentanții hotelurilor şi restaurantelor din România au ales cele mai importante reguli după care își vor ghida activitatea odată cu relaxarea. Primele spectacole-pilot din România. Masca nu va fi obligatorie. De ieri s-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele-pilot organizate de Ministerul Culturii. Primul “experiment” va fi pus în scenă la Opera Națională din București, cu sala plină și fără restricții de distanțare.
NOUA declaraţie pe propria răspundere DESCĂRCĂ DE AICI. Carantina de noapte a intrat în vigoare, începând de duminică seara, de la ora 22.00, (faţă de 23.00, cum era până acum), astfel că, până la ora 05.00, se va putea ieşi din casă doar pentru motive întemeiate şi doar în baza declaraţiei pe propria răspundere. DESCĂRCĂ DE AICI.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider
Purtarea măștii pe stradă este obligatorie în tot județul Argeș. Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ, atât la interior, cât și la exterior. Până acum, în Argeș masca era obligatorie pe stradă doar pentru grupuri mai mari de două persoane. Singurele excepții acceptate sunt pentru copiii mai mici de cinci ani.

Articole »»» »»» »»»

Comentează »»» »»» »»»

21 Comentarii:

 1. 1

  Clevetici

  10
  7

  Aha!

  Am aflat de ce au plecat la munca in strainatate milioane de romani:
  i-au gonit multinationalele care prefera sa importe decat sa vanda produse romanesti.

  Tare rationamentul, n-am ce zice.
  Doar daca i-am intreba pe cei plecati despre motive, poate ca raspunsurile ar fi diferite.

  Dar totusi, insist:

  De ce romanii din diaspora voteaza in proportie de 90% impotriva PSD?

  Reply
 2. 2

  joker

  10
  7

  cam cine este vinovat pentru toate astea? CU SIGURANTA PSD UL NU daca ascultam parerea d lui Smeoreanu, de facut analize se pricepe oricine, era bine de stiut numele si partidul celor care au pus pe butuci economia.

  Reply
 3. 3

  Coco

  12
  8

  Carcotas cum sunt, am impartit cele 5 miliarde de tone la 365 si la inca 30 (am luat o vaca buna de lapte) si mi-a iesit ca avem in Romania cam 500 de milioane de vaci, adica fiecare familie are o cireada de 120 capete…Nene Smeoreanu, in sfarsit un titlu de editorial inspirat!
  In privinta disparitiei capitalului romanesc, gasiti multe dintre raspunsuri in documentarul de aseara de la Pro, dedicat privatizarii ARO. Asa ca ziaristul sigur devine mai informat daca i-ar intervieva pe Nicolescu( poate e disponibil intre 2 condamnari), Vacaroiu,Nastase sau pe multi dintre liderii de sindicat din anii 90…Am afla si noi ce s-a intamplat cu Arpechim,Rolast,Melana,Alprom ,etc

  Reply
 4. 4

  A. Riciu

  7
  17

  Mânăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i?

  A face pe prostul, că prostia nu doare, e la mintea cocoșului. Totuși, de ce se vaită unii la editorialele lui G. Smeoreanu?

  Reply
 5. 5

  trivaleanu

  10
  11

  Dacă dl. Smeureanu şi-ar face cu onestitate meseria de analist (pentru care are vocaţie), atunci ar pleca de la cauză, nu de la efect. PIC concura reţelele străine, dar nu acestea, ci corupţia Penescu/Nicolescu a dus la dispariţie. În contrapartidă, Dedeman-ul românesc conduce în topul bricolajului intern, peste nemţi, francezi şi ce-or mai fi. Apoi, chiar ai noştri cumpără mere de la polonezi pentru elevi, în locul celor de la Mărăcineni. Nu invadează mărfurile poloneze (lapte, zahăr şi tot mai multe altele? Păi când Polonia intra în primul val în EU şi era campioana estului la atras fonduri europene, nu alde PSD le strigau proştilor să nu ne vindem ţara? Ţărăniştii, dispăruţi din politică, măcar au rămas în istorie cu o privatizare de succes: Dacia. Celelalte partide au în “palmares”: Bancorex, ARO, Arpechim, flota, Tractorul şi tot aşa, sute şi sute de dezastre economice şi sociale. Mafia pieţelor, cu interlopii care îi alungă pe producători, e tot dictată de străini? Dar autostrada Sibiu-Piteşti, spitalele regionale şi aşa mai departe?
  Deci răul începe prin cozile de topor de la noi şi prin propagandiştii care îi acoperă. Evident, e concurenţă, nicio ţară nu-ţi vrea binele, dar răul e în curtea noastră, asta e cauza, restul sunt baliverne demagogice de dus fraierii de nas!

  Reply
  1. 5.1

   A. Riciu

   6
   14

   Unele informații sunt ,,pe lângă”. Două exemple concludente: La Dacia așa a vrut Vestul, era licență și i-am umplut de facilități pe care le-am suportat noi, contribuabilii onești. ARO învingea în concursuri automobilele occidentale mult mai scumpe. În plus, o traducere a denumirii era Automobil Românesc Original. De aceea, la privatizare, după reluări repetate ale licitației s-a înscris și a câștigat un singur capitalist amărât: John Perez/Cross Lander. Nu înghițiți pe nemestecate alegațiile propagandei (,,baliverne demagogice de dus fraierii de nas”!), mai citiți!

   Reply
   1. 5.1.1

    sergiu

    6
    6

    cand mercedes a sa cumpere aro, a vrut vestul dar n-a vrut estul. apoi renault au venit sa cumpere aro, s-a speriat de ce era acolo, asa ca s-a reorientat catre dacia. a recunscut iustin preoteasa, fostul manager al uzinei de la c-lung, scrie si in cartea masina cu nume de tara dacia, etc. apoi, de ce trebuia vanduta aro lui perez daca nu avea bonitate, ca la fier vechi puteau s-o duca si romînii. de afacerea fabrica de matrite aro au auzit? sa te ajut cu niste link-uri, îmi pierd timpul, tu esti taliban smeo, nu conteaza dovezile!!!
    daca nu venea renault, dacia era acum facuta ruina de psd/nicolescu la fel ca aro.

    Reply
    1. 5.1.1.1

     A. Riciu

     7
     9

     1. Vezi și matale cu ortografia, că ești cam varză deși te dai doct.
     2. Decât servitor, mai bine ,,taliban” în sensul apreciativ pentru editorial și adevărurile indubitabile cuprinse în el. Ați plecat unii după fenta lui Smeorenu, d’aia am și scris mai sus…ghici ciupercă ce-i…e la mintea cocoșului (când există!).
     3. Dacă, spre deosebire de alții, îți iei informațiile doar de pe net, citește mai cu atenție și despre invocatul Preoteasa.
     4. În fine, edifică-te cu privire la PSAL1 și 2, conduse de mentorul unora de pe aici, matelotul chiaun de tristă amintire, acorduri care au distrus România.

     Reply
     1. 5.1.1.1.1

      sergiu

      5
      4

      psal 1 si 2 prevedea privatizarea unor societati comerciale, ca nu poti intra in economia de piata cu economia comunista. nu scria acolo ca trebuie privatizate pe spaga, pe ochi frumosi, la fier vechi cum au procedat pesedistii tai. si nu doar ei. daca au fost hotii, justitia trebuia sa-si faca treaba, n-a fost impiedicata de psal. in coruptia de la aro, singurul condamnat a fost un lider sindical pentru…terorism! protv a aratat realitatea, daca era smeo vreo valoare, îi lua si lui parerea!

 6. 6

  trivaleanu

  9
  10

  Altă exagerare (ca să nu spun minciunică) a editorialistului: că băncile româneşti de stat au o cotă de doar 5%. În realiate, numai CEC are peste 6%, la care se adaugă Exim Bank. Toată cota de piaţă a capitalului bancar românesc este însă de peste 25%, în principal prin Banca Transilvania, cel mai mare operator intern (cu extindere şi pester hotare), dar şi prin Credicoop, Banca Feroviara şi Banca Română de Credite şi Investiţii, toate cu acţionariat majoritar românesc. Un link: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/topul-bancilor-in-romania-din-2019-banca-transilvania-ramane-lider-19346883.
  Apoi, şi unele bănci străine (BRD, BCR şi altele) au acţionari minoritari români. Acţiunile lor pot fi cumpărate de oricine, pe bursă. Nu cred că dl. Smeureanu este atât de incult economic, dar când faci propagandă în loc de presă, atunci scopul scuză mijloacele! Poate ne povesteşte ceva de Bancorex, pusă pe butuci de băieţii deştepţi de la noi, căruia îi plătim creditele date pe ochi frumoşi şi nerecuperate prin preţul benzinei. Era bine cu schemele piramidale Caritas, Philadephia SOV şi ceilalţi, români patrioţi de-ai noştri!

  Reply
 7. 7

  Pontifaunir

  3
  14

  “Nici măcar de către dumneavoastră, oameni buni. Citiți, dormiți…” . Nineaca, te-a cam luat valul ; dara , asta e … ” ce e val ca valul trece ” !

  Reply
 8. 8

  iulian

  9
  6

  Problema nu este ca s-au dezvoltat ei la noi in tara! Atat timp cat au gasit teren virgin ce sa faca …. sa plece acasa? Pleaca cainele de la macelarie?Sa inchida ei pentru ca noi nu suntem in stare sa concuram cu ei?
  Problemele sunt altele:
  1. institutiile de control financiar hingheresc firmele romanesti dar stau la usa sfiosi si cu caciula in mana la poarta multinationalelor.
  2. Politica economica se bazeaza pe marile firme multinationale si le ajuta sa fie si mai mari.
  3. Accesul la produse romanesti este dificil pentru ca ce sa vezi : Romanii nu vor sa se asocieze!
  4. Noi, romanii, nu cumparam produse romanesti si asta si pentru ca nu exista pe piata!
  Si as putea sa scriu pana la puncrul 30!

  Reply
  1. 8.1

   sergiu

   5
   6

   patriotule, sunt curios ce masina ai: una fabricata la mioveni sau craiova sau vreun sh de firma de afara. – pct. 4. daca ungurii si polonezii avanseaza, noi de ce nu suntem macar ca ei? avem conducatori slabi, mereu arunca vina pe altii, prostii îi cred!

   Reply
 9. 9

  Normăleanu

  9
  5

  Când vrei să stai la masa bogaților plătești un preț. Nimeni nu te acceptă în UE sau NATO, doar pentru că au auzit de Dracula sau de Nadia. Nebunul care a aruncat piatra să se ducă repede după ea, că poate apa îl trezește, sau dacă nu, are varianta Cuba sau Coreea de Nord. Ăștia n-au nici AUCHAN și nici LIDL. Nimeni nu ne interzice, însă, să cumpărăm produse românești.

  Reply
 10. 10

  Coco

  8
  4

  Cand nu ai ce face si te mananca undeva, intri si mai citesti comentariile aparute . Si le apreciezi pe cele argumentate, incerci sa dezlegi si ghicitorile (recunosc ca nu am reusit dar nici nu insist), afli ca PSD-ul nu are nici o vina pentru privatizarile esuate( de vina fiind exclusiv Basescu) si ca privatizarea Dacia, fiind facuta de cei de dreapta, este un flecustet!
  Imi cer scuze ca nu citez din Gadea sau Ciutacu, atasez un link din Ziarul Financiar:
  https://www.zf.ro/zf-20-de-ani/zf-20-ani-1998-guvernul-radu-vasile-semnat-privatizarea-dacia-catre-renault-louis-schweitzer-vizionarul-daciei-moderne-iar-cifrele-spat
  Mai dau un exemplu care are legatura cu lipsa produselor romanesti din supermarketuri: este de notorietate faptul ca cei din Lunguletu nu vor sa se asocieze sub nici o forma ,din motive doar de ei stiute, prefera sa-si vanda marfa pe nimic la intermediari, la preturi cu mult sub ce le-ar oferi retailerii!
  Ma opresc aici, ma duc sa am grija de cele 240 de vaci ( le am si pe ale mamei) !

  Reply
  1. 10.1

   trivaleanu

   4
   3

   Spor la muncă. Dar să nu uiţi nici de bizonii de aici!

   Reply
   1. 10.1.1

    Oblio

    3
    9

    Tusea și Junghiul! Mai bine aveți grijă unul de altul. Te cam mănâncă între coarne!

    Reply
  2. 10.2

   gogu

   3
   9

   Cam puțin UN BOU la 240 de vaci !!! se pare ca performezi pe tarla in ciuda cocoașei !!!

   Reply
 11. 11

  Coco

  8
  4

  S-au trezit riciulienii…Au un sef,recunosc, deloc prost ,insa ceilalti,bietii de ei, tare limitati lexical si nu numai! Sa fie sanatosi!

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   9
   3

   Este de fapt acelasi personaj toxic Kariciu, care e si Oblio si Gogu si tot ce e mai rau. Un depresiv intrat in sevraj. Ca sa-si revina , luați-l la muls vacile si la ce mai aveti pe acolo.

   Reply
   1. 11.1.1

    A. Riciu

    2
    9

    ,,Eroare de greșeală”, maestre! Vreți doar voi să fiți mulți, vorba Lăpușneanului? Eu depresiv, ha, ha, ha!
    Sigur, nu sunt de acord cu apelativul ,,bou” (zis direct, frust) pe care cred că nu-l merită mai sus-numitul Coco (când a pomenit de vaci, era vorba de eroarea din articol referitoare la o producție anuală a fermierilor români de 5 miliarde de tone).
    După cum ați observat, am redus oarecum și eu din turație, o mai dau cotită.

    Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republici nr. 1 A, © 2021 România. All rights reserved.Curierul Zilei