Percheziţii pentru prostituţie, trafic de minori şi droguri!

0Miercuri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Servi­ciul Teritorial Pitești împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare în județul Argeș, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.


În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relații de iubire și prin promisiuni de întemeiere a unei familii, inculpații au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au găzduit într-o locație aflată pe raza municipiului Pitești, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției. Inculpații erau cei care se ocupau de închirierea locației în care fetele erau obligate să practice prostituția, postau anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți și stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 și 300 lei, în funcţie de durata și natura actului sexual.
Drogurile, o altă activitate practicată de inculpaţi!
Totodată, o parte dintre inculpați desfășurau activități de comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de risc către consumatori de pe raza județului Argeș. În urma perchezițiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice și suporţi externi de memorie. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeș și IJJ Dolj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțţile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție. B.R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.