Condamnat după ce şi-a înjunghiat tovarăşul de pahar!

0



Au muncit împreună, s-au cinstit şi apoi s-au lovit, cam la atât se rezumă ce s-a întâmplat anul trecut la Albeştii de Muscel. Un bărbat din comuna Albeştii de Mus­cel a ajuns în spatele gratiilor după ce, anul trecut, şi-a înjunghiat cu un briceag tovarăşul de muncă şi pahar. Individul a primit cinci ani de închisoare, sentinţa fiind definiti­vă, chiar dacă inculpatul a încercat să obţină o reducere a pedepsei la Curtea de Apel Piteşti.


Anul trecut, Mihai Tudose şi George Sorin Radu, ambii din comuna Albeştii de Muscel, au făcut echipă într-o zi obişnuită de muncă, la ţară. În timp ce lucrau se mai şi cinsteau, din când, cu ţuică, iar spre seară ambii erau afectaţi destul de serios de alcoolul îngurgitat peste zi. Cei doi s-a luat la harţă, dintr-un motiv numai de ei ştiut, iar în timpul scandalului, pentru a-i arăta cine-i jupânul, Mihai Tudose a scos un briceag şi şi-a înjunghiat tovarăşul de mai multe ori. Rănile provocate nu i-au pus viaţa în pericol, victima primind îngrijirile medicale care se impuneau la Spitalul Municipal. Poliţia a întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, considerându-se că fapta a fost comisă cu intenţia de a-l ucide.
Va trebui să plătească şi daune morale
În iunie, Mihai Tudose a fost condamnat de Tribunalul Argeş la cinci ani de închisoare, cu executare. Imediat după ce a aflat sentinţa, bărbatul a făcut apel la Curtea de Apel Piteşti, însă instanţa superioară a respins solicitarea, hotărârea Tribunalului Argeş rămânând definitivă. Instanţa a mai dispus ca Mihai Tudose că plătească cheltuielile de spitalizare ale părţii vătămate, de 1.334 lei, suma fiind deja achitată Spitalului Câmpulung. Individul are obligaţia de a-i plăti victimei daune morale în valoare de 50.000 de lei. Mihai Tudose a mai fost cercetat într-un dosar penal, dar a scăpat ieftin, după ce noaptea de 8/9 iunie 2015, împreună cu un alt „amic”, Sorin Ionuţ Oancea, au dat iama în gospodăria unui consătean şi au furat un viţel pe care ulterior l-au sacrificat. B.R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.