Oase găsite la Lerești!

0



Sâmbătă, pe raza comunei Lereşti, sat Voineşti, nişte localnici au făcut o descoperire mai puţin obişnuită. Lereştenii au dat peste oase umane, alături de care se afla şi mai multă muniţie. Imediat aceştia au alertat autorităţile, iar până la sosirea poliţiştilor de la Poliţia Câmpulung, dar şi a pirotehniştilor, zona a fost izolată.


Imediat s-a dat vestea că au fost găsite oasele unui om, iar lumea a şi început să îşi dea cu presupusul.
“O fi Elodia. Prea nu au găsit-o ăştia, cât au căutat-o. Nu am văzut oasele că nu am cum săa ajung până sus acolo, e ceva de mers, şi nu cred nici că m-ar lăsa pe mine să mă apropii. Om afla şi no ice a fost că de dus, e cam departe”, spune Vasile M.
Pe de altă parte, unii cred că o fi fost vreun cimitir din Primul Război Mondial.
“Pe la noi pe aici prin Lereşti, Voineşti, s-au găsit nenumărate proiectile, gloanţe, muniţie neexplodată, iar ca să găsim şi oasele vreunui militar, nu este exclus. Am vorbit cu cineva la telefon şi mi-a spus că ar fi vechi, se vede că nu e de acum. Sigur e vreun soldat mort în război”, spune George T.
Chiar dacă fiecare şi-a dat cu presupusul că ar fi unul sau altul, de fapt acolo erau osemintele unui soldat român care a căzut pe front, în Primul Război Mondial.
Osemintele au fost descoperite alături de muniţia din dotarea soldatului, astfel că, pe lângă criminalişti a fost nevoie şi de sprijinul pirotehniştilor argeşeni.
Oasele au fost ridicate şi vor fi supuse unor verificări. Si muniţia a fost ridicată, urmând a fi distrusă în condiţii de siguranţă. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.