Cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 25 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 85 min.
INGREDIENTE:
8 cartofi potrivit de mari
200 gr. unt
100 gr. telemea de oaie
150 gr. caşcaval
150 gr. şunculiţă afumată
1/2 linguriţă verdeaţă uscată (cimbru)
sare
piper
câteva fire de verdeaţă proaspătă
MOD DE PREPARARE:
Cartofi umpluţi cu telemea și șuncă – rețeta simplă și ușor de pregătit, ideală pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult timp de gătit! Simplu, rapid, delicios și fără efort, iată cum faci cartofi umpluți cu telemea și șuncă.
1. Începem cu cartofii, care se spală şi se pun în folie de aluminiu. Imediat după, se pun în tavă și dau la copt în cuptorul încins, pentru aproximativ o oră.
2. Între timp, untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Această compoziție se pune în folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.
3. După ce au fiert, cartofii copţi se taie în două bucăți şi deasupra se presară telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra feliei de cartof și se lasă să se topească încet.