Percheziţii în Argeş pentru un deputat

0



Patru percheziții au avut loc ieri dimineață, în județul Argeș, la sediile a două firme și la locuințele a doi administratori de societăți. Desfășurarea de forțe a avut loc în cadrul unei acțiuni coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, fiind descinderi în mai multe județe. Două argeșeni au fost ridicați cu mandat de aducere pentru a fi audiați. 


Ieri dimineață  144 de mandate de percheziție au fost puse în aplicare în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată în București și 13 județe privind un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune.  Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea. Începând din 2016 și până acum, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională, afirmau anchetatorii. Suspect se pare că principalul suspect este Octavian Goga un fost deputat de Covasna.
Doi administratori din Argeş duşi la audieri
Poliția Română spune că în acest dosar urma să fie puse în executare 15 mandate de aducere. Prejudiciul va fi stabilit după administrarea probatoriului. La activități au participat polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.  În Argeş au avut loc patru percheziţii, două la sediile unor societăţi şi altele două, la administratorii acestora. Descinderile au fost făcute în: Piteşti, Ştefăneşti şi Mioveni. Oamenii legii au avut mandate de aducere pe numele celor doi administratori argeşeni aceştia fiind duşi la audieri. Se bănuiește că presupusul suspect a avut relaţii de afaceri cu societăţile din judeţul nostru. În martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga, la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.  M Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.