Poliţiştii vin cu sfaturi privind comportamentul în trafic pe timpul iernii!

0
0

Vremea este extrem de capricioasă, punând în dificultate circulaţia rutieră.  Pentru a preveni producerea accidentelor poliţiştii argeșeni vin cu recomandări pentru conducătorii auto. M.S.

„Poliţiştii rutieri argeşeni acţionează pe drumurile publice pentru prevenirea tuturor accidentelor rutiere care au loc pe fondul nerespectării prevederile legislaţiei.

Având în vedere perioada calendaristică, amintim că este posibilă oricând întâlnirea unor porţiuni de drum în care, datorită temperaturilor scăzute sau a condiţiilor meteo, partea carosabilă să fie umedă sau acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Aceste condiţii de deplasare impun ca acţionarea pedalei de acceleraţie să se facă cu moderaţie pentru a nu pune în pericol doar propria persoană ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Conduceţi preventiv lăsând o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, creşteţi atenţia faţă de pietoni precum şi la schimbarea direcţiei de mers.

Nu folosiţi telefonul fără dispozitivul tip „mâini libere” şi nu vă urcaţi la volan obosiți sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă gheaţă sau polei. În condiţii de vizibilitate redusă recomandă conducătorilor auto să conducă cu o viteză permanent adaptată condiţiilor meteo şi rutiere”, a precizat agent şef Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.