TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 120 min
Gata în: 2 ore, 30 min
INGREDIENTE:
1,5 kg ciolan de porc
200 g bacon
50 g unt
50 ml ulei
3 cepe
2 ardei graşi
câţiva căţei de usturoi
cimbru uscat
1 foaie dafin
1 kg cartofi
sare
MOD DE PREPARARE:
1. Ciolanul bine curaţat si, eventual, pârlit se pune la fiert în apa cu puţina sare într-o oală sub presiune. Se lasa o ora la fiert din momentul în care începe sa fluiere.
2. Între timp, se curaţa ceapa, ardeii si cartofii. Se pun toate la fiert în apa rece si se lasa 15 minute. Se scot cu o spumiera si se soteaza în unt împreuna cu baconul taiat cuburi foarte mici.
3. Ciolanul se asaza într-o tava si se da la cuptor si se stropeste cu un pic de ulei. Se lasa o ora.
4. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se pun si legumele sotate, se adauga foaia de dafin si usturoiul, se presara cu cimbru si se continua coacerea.