Societate amendată cu 10.000 de lei din cauza unor arficitii!

0
2

În cadrul acțiunii „Foc de artificii” desfășurată la nivel naţional, poliţiştii argeşeni au descoperit că reprezentanţii unei societăţi aveau produse pirotehnice de clasă superioară, ce pot fi utilizate numai de pirotenicieni depozitate necorespunzător. Patronul a primit o amendă uriaşă şi toate artificiile au fost confiscate. M.S. Foto C. Tudor

 

În ziua de 18 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase Argeș au identificat la punctul de lucru al unei societăți din Pitești, articole pirotehnice din clasele superioare (F2 și F3), destinate comercializării către pirotehnicieni, care erau păstrate în condiții neconforme reglementărilor tehnice în vigoare.

Ca urmare, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele păstrate în condiții necorespunzătoare, în cantitate de aproximativ 260 de kilograme, având o valoare de 17.500 de lei, au fost confiscate.

 

În ziua de 18 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni, au acționat pe raza de competență, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea produselor pirotehnice, ocazie cu care, în jurul orei 18:00, au identificat un bărbat de 45 de ani, din Dârmănești, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizat.

Polițiștii au luat măsura confiscării a celor aproape 300 de articole pirotehnice, din categoriile P1 și F1, pe care bărbatul le deținea, iar în cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, anunţă IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.