Friptură de porc cu alune

0



Timp de preparare: 45 minute
➨INGREDIENTE:
550 gr. mușchi file de porc
200 gr. frunze proaspete de salvie
100 gr. unt topit
o lingură ulei
250 gr. alune neprăjite
Sare
piper
➨MOD DE PREPARARE:
Daca te-ai saturat de fripturile clasice, cu ingrediente banale, încearcă o friptura de porc cu alune. Preparatul e puțin neobișnuit, însă schimbarea vă fi binevenita.
Carnea se curăţă de eventuale pieliţe și se taie pe trei sferturi. Se umple cu 100 gr. frunze de salvie. Se leagă cu sfoara de bucătărie. Restul foilor de salvie se toaca mărunt și se amestecă ușor cu alunele măcinate nu foarte mărunt, sare și piper. Se unge uniform carnea cu un strat de unt topit și se așează deasupra amestecul de salvie și alune, astfel încât să formeze o crustă. Se transferă carnea în tavă de copt unsă cu ulei, se picură restul de unt topit și se lasă la cuptor 30 de minute. Se lasă să se răcească 10 minute după coacere.