Trei morţi şi butelii împrăştiate pe şosea!

1

  • Pe DN7, la Drăganu



Un cumplit accident rutier a avut loc ieri, pe DN7 în comuna Drăganu, în apropiere de Zamfireşti. Trei bărbaţi au murit după ce BMW-ul în care se aflau, a ajuns pe contrasens şi s-a izbit de un TIR încărcat cu butelii de oxigen. În urma impactului a fost lovit şi un Duster, iar TIR-ul a căzut într-o râpă, la circa 30 de metri de şosea. Toţi cei trei ocupanţi au BMW-ului, socrul ginerele şi un prieten al celor doi, au murit! A existat riscul unei explozii din cauza buteliilor care s-au împrăştiat pe şosea şi în râpă, unele dintre ele răsuflând din cauza izbiturilor.


Accidentul a avut loc în jurul orei 10,00 între comunele Drăganu şi Cotmeana.  Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că Beniamin  F, de 29 de ani,  din Miercurea Sibiului, județul Sibiu, conducea un BMW seria 7, mergând dinspre Piteşti către Râmnicu Vâlcea. Urca o pantă când s-a angajat în depăşirea unui Duster care mergea în aceeaşi direcţie condus regulamentar de Mihai M., de 36 de ani, din Piteşti. Se pare că BMW-ul avea viteză mare, carosabilul era ud, iar şoferul a pierdut controlul volanului şi a ajuns pe contrasens. S-a lovit, în plin, cu un TIR format din cap tractor și semiremorcă, condus din sens opus de Vasile M, de 52 de ani, din București.
TIR-ul a ajuns în râpă
Din impact, TIR-ul, care transporta  118 butelii cu oxigen , a părăsit partea carosabilă, în partea stânga a sensului său de deplasare, într-o zonă cu diferență de nivel, iar o parte din butelii s-au împrăștiat pe carosabil. Mastodontul s-a răsturnat într-o râpă, oprindu-se la circa 30 de metri de şosea. De asemenea, în urma impactului, componente ale autoturismului s-au desprins, avariind Duster-ul pe care voia să-l depăşească şoferul BMW-ului, în momentul impactului. Din cauza coliziunii puternice, BMW-ul a fost distrus aproape complet. Rămăşiţele maşinii, cu numere de Anglia şi volan pe dreapta, a rămas în afara şoselei. Unul dintre cei trei ocupanţi era încarcerat între fiare fiind necesară intervenţia pompierilor de la descarcerare. Ceilalţi doi, erau aruncaţi pe şosea. „La fața locului este un autocamion plin cu butelii de oxigen, căzut la aproximativ 30 de metri, un autoturism BMW cu trei victime și încă un turism Duster la care șoferul este foarte puțin agitat.  Din nefericire, există și o victimă, un bărbat decedat iar celelalte două sunt în stare destul de gravă. Au fost preluate de echipaje. Există pericolul exploziei pentru că în râpă sunt butelii care răsuflă. Va mai dura cel puțin două ore, din acest moment, până când vom evacua toate buteliile.”, declara în timpul intervenţiei, locotenent colonel Alin Berevoiescu adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, cel care coordona acţiunile de salvare la faţa locului.
Şoferul şi pasagerul au murit la spital
În urma evenimentului, la fața locului a fost constatat decesul pasagerului stânga față din BMW,  Pavel B. de 51 de ani, din comuna Ciocanești, județul Dâmbovița. Bărbatul decedat era socrul tânărului de la volan. Şoferul, Beniamin F şi Robert P., de 25 de ani, din Bârlad, judeţul Vaslui, au fost preluaţi de la faţa locului în comă. Ambii erau în stare critică, ajungând la spital intubaţi. Din nefericire, ambii au murit la scurt timp după ce au ajuns la spital. În ciuda manevrele de resuscitare la care au fost supuşi, nu au putut fi salvaţi. După tragedie s-a aflat că Beniamin F. era căsătorit cu fiica lui Pavel B. Tinerii aveau o casă în construcţie la Miercurea Sibiului. Ginerele şi socrul îl duceau cu Robert P. să ia măsurile ca să pună ferestre din  termopan imobilului aflat în construcţie.
Trafic paralizat pe DN7
După accident la faţa locului au fost împrăştiate cele 118 butelii dintre care, 52 erau pline cu oxigen.  Unele au început să răsufle, existând riscul producerii unei deflagraţii. Pompierii au lucrat sub presiune, pe de-o parte fiind nevoiţi să ajute victimele, dar şi să îndepărteze pericolul exploziei. Traficul a fost blocat în ambele sensuri de mers. Poliţiştii vâlceni şi cei argeşeni au deviat traficul pe Curtea de Argeş, pe durata intervenţiei. Circulaţia a fost blocată pe DN 7 aproximativ 3 ore. Şi după ce s-a reluat parţial, traficul a avut mult de suferit, formându-se coloane care se întindeau pe aproximativ 3 kilometri ieri după-amiază. M.Sandu Foto C.Tudor


1 COMENTARIU

  1. ” Urca o pantă când s-a angajat în depăşirea unui Duster care mergea în aceeaşi direcţie … „.
    Pe acea panta / urcanda … multi habauci se-avanta , depasind tot ce le-apare-n cale . Cei indirituti bine-ar face sa vada mai mult … semne mai ferme de ciculatie ori agenti de circulatie de inalta conduita profesionala . Cu … „inalta conduita profesionala” nu-i o gluma, chiar se poate … de se vrea. Peste vreo 10/20 de ani , gluma fi-va fix pe invers ; otrepele vor disparea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.