A murit în penitenciar

0
0

  • Condamnat pentru tentativă de omor



După ce la începutul lunii decembrie un deţinut a murit la Penitenciarul Mioveni, ieri un nou deces a fost înregistrat  la unitatea amintită. Se precizează în mod expres faptul că persoana privată de libertate nu a avut COVID, menţionându-se încă că suferea de afecţiuni cronice fără să se specifice de ce natură erau! Deţinutul a murit cu puţin înainte să fie eliberat condiţionat.


„ Vă informăm că, astăzi, 14.01.2021, în jurul orei 07:55, personalul medical al Penitenciarului Mioveni a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane custodiate care a prezentat o stare de rău. Concomitent, prin apel la 112, a fost solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță.În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de personalul de specialitate, decesul a fost constat în jurul orei 08:11. Menționăm că persoana în cauză se afla în evidența cabinetului unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice și nu a prezentat simptomatologie asociată actualului context epidemiologic. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, judecătorului de supraveghere a privării de libertate și familiei persoanei decedate” se precizează în comunicatul de presă remis redacţiei noastre.
„Am fost sesizaţi că a survenit decesul unei persoane, a fost înregistrat dosarul şi se fac cercetările standard. Am fost anunţaţi repede, la câteva minute, cam la 10 minute, după ce a fost declarat decesul” , a precizat prim-procurorul Nicolae Argeşanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Deţinutul decedat avea 44 de ani şi era din comuna Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa. Constantin B. era condamnat pentru tentativă de omor şi tentativă de furt faptă comisă în Italia. A fost condamnat definitiv în noiembrie 2017 de către Tribunalul Ordinar din Roma, la 5 ani, 7 luni şi 28 zile închisoare. În anul 2019 autorităţile italiene au cerut transferul acestuia la un penitenciar din România, după ce a stat o perioadă încarcerat în peninsulă. Ajuna la Mioveni a depus mai multe cereri de eliberare condiţionată. Acestea i-au fost respinse, termenul stabilit de comisia pentru liberare condiţionată pentru reiterarea cererii, fiind la data de 30.01.2021. La sfârşitul acestei luni deţinutul care era cunoscut cu afecţiuni cardiace ar fi putut să depună o nouă cerere, având şanse să fie eliberat. A murit în penitenciar cel mai probabil în urma unui infarct miocardic. Trupul neînsufleţit a fost dus al Serviciul de Medicină Legală Argeş pentru autopsia care va stabili cu certitudine cauza morţii. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.