Nuggets de pui

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 7 min
Gata în: 22 min
INGREDIENTE:
ulei
sare și piper
1/2 linguriţă pudră de usturoi
1/2 linguriţă boia dulce
parmezan/cașcaval ras
1 ceaşcă pesmet
1 ou mare
650 gr. piept de pui dezosat
MOD DE PREPARARE:
Tăiați pieptul de pui în bucățele pătrățoase sau rotunde. Presărați sare și piper peste ele. Bateți oul într-un bol mediu. Într-un alt bol amestecați pesmetul, parmezanul, pudra de usturoi și boiaua.
Acum, pentru a vă face treaba mult mai ușoară, vă spunem un secret simplu: alegeți mâna stânga să fie mâna”udă”, iar mâna dreapta cea „uscată”. Cu mâna”udă” băgați – pe rând desigur – bucățile de pui în oul bătut și apoi în amestecul de pesmet și condimente. Cu mâna „uscată” presărați deasupra mix-ul și întoarceți de câteva ori până se „îmbracă” cu totul. Procedați așa cu tot puiul. Încingeți o tigaie care nu lipește și turnați puțin ulei. Prăjiți bucățile de pui pe ambele părți, până prind o culoare aurie apetisantă. Pentru a scăpa de excesul de ulei, puneți pe platoul pe care urmează să le scoateți un prosop de hârtie.