Construcții finalizate şi modernizarea Pieţei

0

  • Planurile administraţiei din Mioveni în 2021



Anul 2020 s-a încheiat cu mai multe investiţii finalizate la Mioveni, acolo unde administraţia a prezentat o listă completă a acestora.


Astfel, s-au organizat recepţii la terminarea lucrărilor pentru un număr de 77 obiective de investiţii și 22 receptii finale. Printre cele mai notabile investiții finalizate în Mioveni în 2020 se numără consolidarea versantului de pe Str. Uzinei eliminându-se riscul deteriorării carosabiliului, dar şi construirea Corpului nou la Grădinița “Campionii” Mioveni – o investiţie realizată în plină pandemie şi care, odată cu deschiderea unităţilor de învăţământ cu regulile de distanţare a picat la fix. De asemenea, s-a finalizat sistemul de supraveghere video în cartierul Făget, s-au asfaltat străzi şi s-a extis sistemul de canalizare şi apă potabilă. În plus a fost realizată o Stație de oxigen la Spitalul Orășenesc Mioveni, acolo unde s-a amenajat şi parcarea cu tot cu iluminat public . În fine admisnitraţia a terminat de amenajat locul de joacă zona Bl. H36, oraș Mioveni dar şi sensul giratoriu de la Colibași. Mai mult administația va prinde în bugetul pe acest an și câteva proiecte importante pentru comunitate, printre care # Acoperiș Tribună Stadion Orășenesc Mioveni; # Amenajare zonă de agrement cu lac piscicol, cartier Clucereasa; # Modernizare Piața Dacia; # Grădiniță modulară, cartier Racovița; # Modernizare Baza de agrement Bemo; # Construire parcare supraetajată zona bl. V2B. Despre noile proiecte ce vor fi realizate la Mioveni în 2021, primarul Ion Georgescu ne-a spus mai multe: “Toate proiectele sunt prioritate pentru comunitate, dar unele sunt pe termen sucrt altele pe termen mediu. De exemplu, o parcare nu o poţi face într-un an, se face în 2-3 ani, urmând toate procedurile. Lucrăm la un grafic de prioritizare. Pot spune că în acest an se finalizează Sala Sporturilor, finalizăm anumite străduţe care s-au extins în Colibaşi, Racoviţa şi Clucereasa, cu apă, canal, gaze şi asphalt, finalizăm acoperirea tribune de la Stadionul Orăşenesc. Un alt proiect este conducta de gaze de la Colibaşi la zona de picnic şi Făget, sper ca în 2020 dacă nu în 2023 să aibă gaze şi acolo. Toate aceste proiecte sunt cu bani din surse proprii şi din împrumutul de 10 milioane euro realizat anul trecut, epntru a susţine anumite investiţii şi nu numai, pentru că de la fostul Guvern Orban, 40% din cotele defalcate nu au sosit … Dacă erau aceşti bnai, de exemplu Sala Sporturilor era terminate… În plus, venind COVID-ul foarte multe fonduri s-au dus către spital, de unde peste 1000 de oameni au ieşit vindecaţi…. Anul trecut, cred, toate investiţiile la spital au fost de aproximativ 1 milion euro, fonduri proprii, pentru că puţinii bani pe care i-am avut i-am dirijat spre funcţionarea serviciile publice şi medicale”
Costul lucrărilor
Costurile pentru realizarea Investițiilor anul trecut în oraș au fost importante pentru comunitatea locală, acestea fiind de altfl publice. Astfel Înființate sistemului de distribuție gaze naturale în satul Clucereans a costat 1.964.678,10 lei. În acelaşi timp, alte consturi legate de introducerea gazelor naturale au fost: # Extinderea, conductei de gaze naturale pe strada Nicolae Racoviceanu (un tronson) a costat 8.634,64 lei # Extindere conductei gaze naturale pe strada Dinicu Golescu – tronson II – 55.323,31 lei # Extinderea conductei gaze naturale pe strada Sold.Ungureanu Nicolae – 59.821,30 lei # Extinderea conductei gaze naturale pe strada Argeselului – 64.978,76 lei # Extinderea conductei gaze naturale pe Strada Dealul Bisericii ( B-dul Dacia) – 65.972,41 lei. În plus Extindere retea JT în vederea alimentării cu energie electrică abonati casnici – Calea Boteni a costat 239.290,50 lei. S. Mihai