Două centre de vaccinare pentru profesori!

0

  • Se vor deschide



Campania de vaccinare a intrat în faza a II-a, până în acest moment peste 11.000 de argeşeni făcând prima doză de imunizare. În prezent în judeţ au fost amenajate 18 centre, dar nu toate sunt funcționale. Prefectul Emanuel Soare a anunţat într-o conferinţă de presă, organizată ieri, că vor fi amenajate alte cinci centre, la Izvoru, Mărăcineni şi Ştefăneşti, ultimele două, în Piteşti, fiind destinate exclusiv cadrelor didactice.


În judeţul Argeş există 18 centre de vaccinare amenajate, dar numai 8 dintre acestea sunt funcţionale la acest moment. Centrele care functioneaza acum sunt: Piteşti (cu 3 fluxuri, la hotelul Primăriei din strada Eroilor)), Mioveni (Casa de Cultură Racoviţa), Topoloveni (în cadrul policlinicii), Câmpulung (ambulatoriu Spital Municipal), Coştesti (Spital), Curtea de Argeş (centru recreere vârstnici). În cadrul conferinţei de ieri, prefectul Emanuel Soare a anunţat că alte cinci centre vor fi deschise în luna februarie. În Piteşti vor fi deschide începând cu data de 8 februarie două centre în cadrul Spitalului Muntenia Hospital de lângă lângă Expo Parc, acestea fiind destinate exclusiv cadrelor didactice. Celelalte trei centre de vaccinare anti-COVID vor fi amenajate în comunele Izvoru, Mărăcineni şi Ştefăneşti, fiind destinate populaţiei.
Să dăm prioritate vârstnicilor
Prefectul Emanuel Soare a transmis un apel către argeșeni să dea prioritate la programarea pentru vaccinare persoanelor vârstnice. Deși în etapa a II-a sunt cuprinși și angajații din domeniile esențiale, din cauza numărului limitat de doze de vaccin disponibile, vârstnicii de peste 65 de ani și bolnavii cronici sunt cei mai vulnerabili și ar trebui imunizați cât mai repede. “În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeș sunt blocate. Având în vedere numărul limitat de doze, rugămintea mea e să dăm prioritate vârstnicilor și bolnavilor cronici. Să ne programăm întâi seniorii și apoi să ne programăm și noi, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a II-a a vaccinării. Moral, pentru mine și angajații din Instituția Prefectului, a fost să nu ne programăm acum, în condițiile în care dozele nu sunt suficiente. Trebuie să avem grijă de seniori, mă bazez pe faptul că argeșenii vor înțelege acest lucru. Mai devreme sau mai târziu ne va veni tuturor rândul să ne vaccinăm”, a declarat prefectul Emanuel Soare. M.Sandu Foto: C. Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.