Au fost votaţi viceprimarii Piteştiului!

7
0



O ședință de Consiliu Local cu surprize, miercuri! Mai întâi a apărut o propunere neagreată de liberali, în persoana notăriței Ana Stan. Apoi, pentru a se asigura că liberații îl vor vota pe Gelu Tofan, președintele PNL le-a cerut consilierilor liberali să-și fotografieze buletinele de vot. Nu a trădat niciunul, Gelu Tofan obținând 13 voturi, fiind desemnat viceprimar. Cel de-al doilea viceprimar, este Mihai Mihăilescu, de la USR care a obținut 12 voturi. La finalul ședinței, Ana Stan și-a dat demisia din Consiliul Local. Primarul Cristian Gentea a recunoscut că-i va fi greu să facă echipă cu viceprimarii PNL și USR.


Ședintele de Consiliu Local Pitești au devenit o adevărată atracție pentru cârcotași! De fiecare dată avem parte de câte un mic scandal. Miercuri au fost votate propunerile pentru viceprimarii Piteștiului. PNL l-a susținut pe Gelu Tofan. USR pe Mihai Mihăilescu. PDS pe Dumitru Tudosoiu, fostul inspector general școlar. Când nimeni nu se aștepta, a venit al patrulea candidat. Consilierul Dănuț Dinu a propus-o pe notărița Ana Stan. Toși consilierii PNL s-au făcut fost și pară, fiindu-le teamă că Ana Stan va obține mai multe voturi față de Gelu Tofan, cel agreat de partid. Se spune că, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, l-a sunat pe Ludovic Orban ca să se asigure că nu va fi trădat. Şeful PNL le-a cerut liberalilor să își fotografieze buletinele de vot. Ceea ce au și făcut! Mai puțin Ana Stan care nu a vrut să își fotografieze buletinul însă și-a votat colegul, dovadă că Gelu Tofan a obținut 13 voturi. Mihai Mihăilescu a obținut 12 voturi, Dumitru Tudosoiu 11 voturi, iar Ana Stan 10 voturi.
Ana Stan a demisionat
„Vă mulțumesc din suflet celor care m-ați votat și celor care nu m-ați votat pentru că este un vot democratic. Vreau să vă spun că este un început atât pentru mine cât și pentru Partidul Național Liberal care pentru prima dată, din decembrie 89 , are un viceprimar liberal. Voi fi viceprimarul piteștenilor”, a declarat noul viceprimar Gelu Tofan imediat după anunţarea rezultatelor. La finalul şedinţei Ana Stan şi-a anunţat demisia din Consiliul Local. : “Nu sunt în asentimentul unora din echipă şi atunci prefer să nu dau prilej de discuţii în partid şi prefer să îmi dau eu demisia. Urez PNL-ului şi USR-ului o coaliţie puternică şi de lungă durată ca să facă proiectele bune pentru piteşteni pe care le-au promis în campania electorală.” a declarat Ana Stan. Acesta a precizat că nu este o decizie la nervi şi nici o revanşă împotriva cuiva. Potrivit listei de candidați ai PNL Pitești pentru alegerile locale din 2020, în locul Anei Stan ar urma să fie validată o avocată. Este vorba despre Cristina Ghineț care a activat mai mult în cadrul organizației de femei a PNL Argeș.
Gentea, dezamăgit că a pierdut Tudosoiu
Primarul Cristian Gentea a declarat la finalul şedinţei. „Evident că sunt dezamăgit că Titi Tudosoiu nu va fi viceprimar. Într-adevăr ne doream foarte mult pentru că este serios, are multă experiență. Mai mult decât atât, am promis multe lucruri și mă voi ține de cuvânt dar mi-ar fi fost mult mai ușor să lucrez într-o adevărată echipă. Va fi greu totuși să fac echipă în condițiile acestea. Recunosc că nu-mi va fi deloc ușor” a declarat edilul. „Îi felicit pe cei doi viceprimari, ei au obținut numărul de voturi necesare și așa cum am spus și în plen, îi aștept la muncă. Eu voi rămâne acelaşi tip serios și voi trata cu aceeași seriozitate funcția de primar al municipiului Piteşti. Cine vrea să se înhame la muncă, cu mine, este binevenit, cine crede că vine în Primărie doar ca să facă circ, așa cum a făcut în ședinţa de Consiliul Local, îl asigur că va fi un simplu spectator”.
Referitor la demisia Anei Stan Cristian Gentea a zis: „Cred că în seara acesta s-a pierdut un om valoros din Consiliul Local, doamna Ana Stan, nu știu poate și la nervi, a anunțat ce a anunțat. Eu consider că este o greșeală și putea să facă multe lucruri bune”.  M.Sandu


7 COMENTARII

  1. tudosoiu a fost inspector scolar, un dezastru, nu-i ajunge averea?tovarase, om de cuvant, nu ai facut nimic pana acum pt pitesti,calci pe urmele hotilor di-naintea ta,nu m-as mira sa te vad pe la dna.

  2. Dupa 30 de ani in care primarul centra si CL marca, fara absolut nici o surpriza la votarea Hotararilor CL,

    iata ca a venit vremea luptei politice in CL Pitesti.

    Deja rechinii imobiliari (care au nevoie de aprobarea CL pentru PUZ si autorizatii de constructii) se regrupeaza si isi intind antenele catre dreapta politica pentru a-si face in continuare mendrele…
    Nu imi imaginez ca PNL + USR vor stopa debandada din constructiile de blocuri sau din ingustarile de trotuare care s-au facut in ultimii 30 de ani.
    Sau demolarile de cladiri de patrimoniu sau retrocedari si constructii pe spatii verzi (pe unde au mai ramas)…

    Dar cine stie de unde rasare un Nicusor Dan la Pitesti?

      • O scrisoare pierduta (de I.L. Caragiale):

        „IPINGESCU (căutând șirul unde a rămas): „… A manca… sfânta Constituțiune…”
        JUPÂN DUMITRACHE (cam nedomirit): Adică, cum s-o mănânce?
        IPINGESCU: Stai să vei… că spune el… „Sfânta Constituțiune, și mai ales cei din masa poporului…”
        JUPÂN DUMITRACHE (nedumirit): E scris adânc.”

        Si tu tot adanc scrii… anonimule

        • La Altzheimer-ul tău, ce mai contează că citezi din „O noapte furtunoasă”, nu din „O scrisoare pierdută” !? N-ai cum să te vaccinezi de Altzheimer..ca de…COVID-le !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.