Huliganii au distrus un refugiu montan!

0



Construit pentru a oferă adăpost turiştilor care se avântă pe crestele munţilor, refugiul Iezer a fost vandalizat. O uşă din termopan a fost spartă şi o saltea a fost distrusă complet. Salvamontiştii argeşeni au descoperit distrugerile şi tot ei au reparat în urma răufăcătorilor care ar fi trebuit să îşi găsească liniştea în cabană.


Reprezentanții Salvamont Argeș au descoperit că Refugiul Iezer, situat la altitudinea de 2.135 de metri, a fost vandalizat. Turiştii care ar fi trebuit să se bucure de ospitalitatea camerelor au distrus o uşă din termopan şi o saltea, lăsând în urma lor o mizerie de nedescris. “Vă mulțumim pentru faptul că aveți grijă de munca noastră! Ușa de termopan spartă cu piciorul și salteaua făcută praf”, au scris salvamontiştii pe contul de Facebook postând fotografii în care se văd distrugerile. Ironia a stârnit o serie de comentarii la adresa ruăufăcătorilor dar au fost şi voci care au susţinut că animalele au provocat stricăciunile. Salvamont Argeş a revenit cu o nouă postare. „Ușa a fost reparată, am făcut curat înăuntru…Nu a fost animal, ci un animal de turist.
La plecare, au lăsat urme pe zăpadă. Le mulțumim celor care ne-au anunțat prompt. Sperăm ca data viitoare să îi și prindem, pentru că s-au înmulțit “cheflii de refugiu”…” scrie în mesaj. Refugiul Iezer, cel mai mare şi mai vechi refugiu montan din ţară, a fost modernizat în vara anului 2018 către un ONG din Bucureşti şi de către formaţia Salvamont Câmpulung Muscel. Refugiul, care a fost construit în 1939, se află la cea mai mare altitudine din România – 2.165 metri – şi poate găzdui 30 de persoane. Acesta a fost construit pentru a le oferi adăpost călătorilor – fie ei turiști sau profesioniști ai munților (salvamontiști, jandarmi montani etc) – în momente dificile. Iarna aceste locuri salvează la propriu vieți. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.