Când viceprimarii o iau razna

81

 • Din punctul meu de vederePentru că acest ziar se tipărește, mi se cere să scriu articolul cu o zi înainte, iar de aici decurge o anumită inadecvare. Eu scriu în atmosfera duminicală, dumneavoastră citiți în tensiunea zilei de luni.


Duminica suntem mai iertători, acceptăm lucrurile așa cum sunt, ne gândim, în mod existențialist, că viața e scurtă și nu putem schimba noi lumea.
Totuși, nici scrisul de duminica nu poate ignora anumite aspecte care ne strică existența, mai ales când este vorba despre traiul nostru în comun, în calitate de membri ai unei comunități.
O știre mi s-a părut interesantă.
Se spune că primarul Piteștiului, Cristian Gentea, nu le-a permis accesul viceprimarilor la o ședință cu conducerile unor societăți care depind de Primărie și Consiliul Local.
Vicele Mihăilescu explică presei:
” Am aflat de această întâlnire de pe un grup intern de WhatsApp. Am aşteptat pe hol, l-am întrebat pe domnul primar dacă putem să participăm la şedinţă. Şi ne-a spus că nu e o şedinţă, e doar o întâlnire informală cu directorii instituţiilor deconcentrate din subordinea Consiliului Local (Apă Canal, Publitrans, Salpitflor, Termo Calor) şi vrea să discute doar dânsul cu ei. Am plecat, pentru a nu importuna prea mult. Nu mi se pare normal ce s-a întâmplat, şedinţele ar trebuie să fie transparente, să putem participa şi noi. Atât eu, cât şi colegul meu Gelu Tofan ne-am arătat disponibilitatea de a participa la toate şedinţele şi de a cunoaşte toate problemele”.
Aproape că îți vine să plângi de mila viceprimăreilor Mihailescu și Tofan. Sunt precum copiii cărora mămica lor nu le-a dat voie să mănânce înghețată.
Situația este însă îngrijorătoare.
Primarul Cristian Gentea este un timp politicos și elegant, nu îl văd în postura de a închide ușa în nas viceprimarilor. Un argument în favoarea acestei afirmații este că la ultimul meci al echipei FC Argeș pe teren prorpriu, primarul și-a invitat adjuncții la tribuna oficială, încluzându-i pe lista scurtă a persoanelor care pot asista la meci în condiții de pandemie. Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu au fost foarte fericiți, mai ales că echipa a jucat bine și a punctat al 11-lea meci fără înfrângere.
Ce s-a schimbat între timp ?
Între timp, a avut loc încă o ședință a Consiliului Local în care ”dreapta” domnilor Mihăilescu și Tofan a trântit câteva proiecte doar ca să arate cât de a dracului e pielea pe ea.
La pielea ”dreptei” mă refer.
Printre altele, li s-a refuzat angajaților de la firmele menționate mai sus un mic concediu suplimentar la care legea le dădea dreptul.
Sunt și alte hotărâri ale acestui Cosniliu Local care s-au potrivit cu bunul mers la municipiului Pitești ca șaua pe vacă.
În aceste condiții, am bănuiala că primarul a ajuns destul de repede la concluzia că viceprimarii sunt doar niște spioni trimiși de PNL și USR – PLUS să culeagă informații de la Primărie pentru a ști apoi cum să își motiveze aberațiile.
Cum nimeni nu are nevoie de spioni, probabil acesta este motivul pentru care viceprimăreii au fost lăsați să se smiorcăie pe la ușă.
Deschid o paranteză pentru a lărgi puțin cadrul acestei discuții. În genere, primarii au avut consilii locale în care dețineau majoritatea. Este pentru prima oară în 30 de ani când întîlnim la tot pasul situații în care consilierii așa-ziși de dreapta îi șicanează și îi blochează pe primarii PSD din
diverse rațiuni despre care vom discuta imediat. Rolul presei a crescut enorm în context fiindcă va arbitra, pentru opinia publică, aceste confruntări.
Presa va fi întotdeauna de partea primarului Cristian Gentea, nu de partea consilierilor.
De ce ? E simplu de explicat de ce.
Ziariștii nu pot să susțină niște umbre, iluștri necunoscuți care votează la comandă.
Ziariștii cunosc traiectoria profesională a primarului, dar cu privire la anumiți consilieri nu știu absolut nimic. Ei pot observa însă, cu stupefacție, că un anumit președinte de ședință se exprimă greoi, ca și cum ar fi analfabet funcțional.
”Dreapta” nu a făcut efortul de a-și prezenta consilierii și probabil că nici nu ar fi avut pe cine să prezinte. Ce au făcut acești oameni înainte de a deveni cetățeni de rang superior de a căror ridicare de braț depinde viitorul Piteștiului ? Nu știm și avem toate motivele să bănuim că mulți dintre ei nu au făcut mare lucru.
Să fim sinceri, chiar CV-urile viceprimarilor rămân un pic obscure, așa încât ne putem întreba cine sunt, în fond, domnii Tofan și Mihăilescu.
Auzim din partea ”dreptei” că acești oameni au fost aleși democratic, sunt legitimi. De acord, dar să recunoaștem că au fost aleși orbește, fără ca alegătorii să știe cine sunt.
Pentru piteșteni, consilierii Piteștiului sunt, în mare parte, niște anonimi. Desigur, fac exepție oameni precum Ana Stan sau Dănuț Dinu și mai sunt câțiva.
Ce observă însă piteștenii este că anonimii se bagă în seamă și votează în răspăr cu primarul doar pentru a-și arăta mușchii.
Nu scriu aceste rânduri doar de dragul de a umple pagina. Sper într-o soluție și ea trebuie găsită urgent.
Ideal ar fi ca PNL și USR să primească de la liderii lor județeni generoasa îndrumare de a nu mai boicota bunul mers al administrației la Pitești. Presa și opinia publică ar primi bine o declarație de conciliere și bune intenții.
Atrag respectuos atenția că nici PNL sau USR nu au trăit o asemenea experiență politică și nu au de unde să știe cum va reacționa cetățeanul Piteștiului după patru ani de boicot. S-ar putea să reacționeze foarte rău și să îi distrugă la viitoarele alegeri.
Una peste alta, pot spune că îmi pare rău că viceprimarii au ajuns în situația de a plânge pe la uși. Se spune despre ei că sunt oameni rezolabili, dar când iau contact cu grupurile lor politice o iau razna.
Când viceprimarii o iau razna, nimic bun nu se poate întâmpla.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


81 COMENTARII

 1. Adevarul este ca primarul Gentea este o figura foarte cunoscuta in mediul argesean.Pana la alegerile locale ,nimeni nu auzise de activitatea politica a acestuia!!
  Halal!

 2. 1. Prima dată când PRIMARUL de stânga al Piteștiului are un consiliu local cu majoritate de dreapta, PRIMARUL stângii și viceprimăreii dreptei care o iau razna, consilierii dreptei care enervează presa argeșeană…
  2. Dl. Smeoreanu, acum două zile: „Ziariștii din întreaga lume … se află în situația de a alege între bani și adevăr.
  Niciodată nu am întâlnit situația în care cineva să semneze cu mine un contract prin care să mi se pună clauza de a spune adevărul… Încă îl aștept pe omul de partid care să accepte un contract cu clauză de adevăr… Până atunci însă, aveți grijă cum citiți presa și cum vă uitați la televiziunile de știri, niciun canal media din câte cunosc nu are clauză de adevăr”.
  3. Așadar, când între ziarist și omul de partid există un contract pe bani, dar fără clauză de adevăr, care mai este obiectivitatea presei și pe cine și la ce servește ea? Noi, ca și cititori și cetățeni, care finanțăm prin taxe și impozite omul politic ce plătește ziaristul, ce primim ca produs final și la ce ne folosește?

  • Ar fi iluzoriu un contract intre jurnalist si politicieni cu clauza de adevar.
   Dl. Smeoreanu nu scrie minciuni sau ‘fake news’, dar dansul selecteaza adevaruri din tot ce se intampla in orasul nostru caragialesc si produce articole precum cel de fata.

   Cand citesc presa de dreapta (nu dau nume) gasesc acolo articole legate de PUZ-uri prin care se construiesc blocuri noi pe stradute cu case P+1 sau P+2, cu toata opozitia proprietarilor respectivelor case. Bineinteles ca astfel de subiecte sunt ocolite cu candoare de ziarele de stanga, inclusiv de Curierul si de dl. Smeoreanu.

   P.S.
   Sa nu ne facem iluzia ca un Primar de dreapta + un CL de dreapta ar administra Pitestiul fara sa tina seama de grupurile de interese. Cand vom avea asa ceva, peste niste ani, vom citit articole virulente ale d-lui Smeoreanu pline de adevaruri, iar unii ca mine nu vor avea replici credibile

   • Nu înțeleg ce ați scris, vorbiți la modul general sau aplicat la editorialul curent?
    Ce este între ghilimele la punctul 2,este ceea ce a scris mot-a-mot jurnalistul despre un asfel de contract iluzoriu. Dar care sunt adevărurile selectate la care vă referiți? Cumva inutilitatea consilierilor dreptei din CL, inutilitatea binomului putere-opoziție în democrației sau vă exprimați scepticismul și dezgustul dv., ambele totale.

    • Da. aveti dreptate, recitind comentariul meu imi dau seama ca nu e usor de inteles.

     Reiau:
     Jurnalistul va onora un astfel de contract cu ‘clauza de adevar’ scriind doar despre fapte si stari de lucru reale,
     dar va alege cu atentie subiectele despre care va scrie astfel incat sa isi pastreze linia politica la care s-a angajat.

     Am dat exemple de subiecte despre care ziarul Curierul Zilei evita sa scrie in general si dl. Smeoreanu in particular, pentru ca le-ar fi greu sa respecte ‘clauza de adevar’ si sa justifice totodata atitudinea politicienilor de stanga care au tolerat ani de zile haosul din urbanismul pitestean al ultimilor 30 de ani.

     Adevarurile selectate despre care scrie dl. Smeoreanu sunt fapte reale puse de dansul intr-o insiruire logica cu care avantajeaza stanga politica pitesteana.
     Exemplul din articolul de fata este edificator:
     – dl. Gentea le-a oferit viceprimarilor invitatii la tribuna oficiala
     – acestia voteaza in CL impotriva d-lui Gentea, deci dovedesc rea vointa (dupa logica ziaristului)

     Alt exemplu de selectie a faptelor: dl. Smeoreanu a laudat implicarea d-lui Gentea in echipa FC Arges, cand aceasta a promovat, dar apoi a ignorat acest aspect la inceputul campionatului cand a jucat prost.

 3. In ultimii 30 de ani, in care Pitestiul a avut primar si Consiliu Local de stanga, de obicei HCL-urile treceau la vot oricat de aberante ar fi fost.
  Degeaba mai protesta cate un consilier de dreapta, caci masina de vot de stanga facea uitat protestul.

  Voi da cateva exemple de notorietate publica:

  1. In urma cu 10-15 ani primarul de atunci, dl. Pendiuc, a inchis straduta din spatele Teatrului Al. Davila (strada care trecea intre Teatru si Pavone si ducea spre Cinema Bucuresti – actualmente Filarmonica),
  apoi a reconfigurat zona pentru a-si crea in fata primariei o suprafata mai mare.
  Scopul final era ca primaria sa aiba un loc al ei pentru concerte gratuite oferite poporului.

  Piata respectiva s-a degradat prin intrarea cu camioane (ale primariei) pe placile de granit.
  ––––-
  De circa 2 ani piata primariei este in reconstructie, cu termene de executie depasite, iar la final va iesi o alta configurare a zonei, dar de data asta fara placi de granit.

  Cine a gresit? Primarul Pendiuc, cu ani in urma, sau primarul Ionica?

  2. Prin anii 1995-2000 (nu mai retin exact) primaria Pitesti a pornit un proiect de dublare a caii ferate interioare a Pitestiului.
  S-au facut unele lucrari pe terasamentul caii ferate in zona Strand – Bazinul Olimpic.
  Dupa un timp lucrarile au fost abandonate, iar azi calea ferata respectiva este tot cu 1 singura linie.

  Cine a fost vinovat de lucrarile inutile executate?

  =============================

  Aceste exemple arata ce bine i-a mers Pitestiului in cei 30 de ani in care binomul Primar – Consiliu Local a functionat perfect, fara voturi impotriva.

  Bineinteles ca mai sunt alte HCL-uri care au tocat bani de pomana, dar nu mai insist.

  Concluzie:
  Faptul ca Pitestiul nu a avut opozitiei reala in CL timp de 30 de ani nu a fost cel mai bun lucru ce i s-a putut intampla.

 4. Din ce aflam de la ziarist, situatia se prezinta astfel: primarul, in marinimia lui, invita viceprimarii la un meci de fotbal iar ei, in ticalosia lor, nu vor sa aprobe un concediu suplimentar pentru sefii de la deconcentrate! Asta spune totul despre cat de mic este pseudoziaristul, cel care ar face orice doar pentru a-si satisface stapanul…
  Nu pot sa nu remarc faptul ca editorialul abunda in greseli impardonabile, remediabile daca ziaristul si-ar reciti cele scrise. Probabil ca n-o face pentru ca i s-ar face greata si si-ar strica ziua de duminica…

  • Noua ne e greata de tine…mai lasa-ne, ca nu esti Mama Omida, sa le stii pe toate…n-ai treaba pe acasa sau ai pus sculele in pod? Sfertodoctule!

   • Lupul isi schimba parul, dar naravul ba! Ai stacheta mult prea jos, remarcata si de altii, nu merita efortul de a te contra. Ramai in lumea ta!

    • Băi acesta, ești prea prost ca să te luăm în seamă. Pielea p…ursului din pădure! Stai dracului și ocupă-te de șandramaua aia de p.f. (pafarist).

     • – Limbaj de doi bani, expresie și a lipsei respectului de sine.
      – Ai ceva cu privatizatii; suntem, totuși, în altă orânduire socială, nu ați remarcat? Sau e doar ură?

   • D-le VedeTot (apropo, chiar vedeți totul?), deoarece moderatorul (există?) nu vă temperează în vreun fel limbajul jignitor, eu v-aș ruga s-o faceți dv. înșivă. În loc să aruncați gunoi pe jos, determinând reacții de igienizare, mai bine veniți și dv. cu vreo opinie, idee, cu vreun argument pro sau contra. Ar folosi din plin mentalului dv. și al celorlalți cititori, precum și ideii de civilizație a comunicării. Nu este mai bine intr-un mediu în care să comunicăm, având de câștigat cu toții, în loc să ne jignim?

    • Au fost multe incercarile de igienizare, toate fara rezultat.
     Individul (care foloseste mai multe pseudonime) este, dupa parerea mea, incurabil!
     Despre idei, opinii, argumente, nu e cazul. Ar fi deja prea mult!

    • O să fiți credibil atunci când veți face observații și asupra elucubrațiilor sprijinitorilor dreptei. Cum să spui ,,pseudoziarist” (și multe altele) unui jurnalist pe care mulți îl consideră corect și profesionist? Ceea ce scrie ,,Vedetot” despre Coco-țatul pe iluzia că reprezintă ceva, este adevărat.

     • Sunteți în eroare. Faceți dv. observații și comentarii asupra dreptei. Nu asupra „sprijinitorilor dreptei”, care își exprimă părerile pe care le au. Nu este nimeni deținătorul adevarului absolut, este loc pentru toată lumea.
      Ești credibil când îți susții un crez, o opinie, cu argumente care conving.
      „Cei mulți” care-l sprijină pe ziarist, să-l sprijine prin comentarii argumentate, nu să-i înjure pe aceia care și-au spus părerea. Cum spunea cineva, sunteți „comentator de comentatori”; dar nici măcar atât nu sunteți, din păcate, vreți să le închideți gura cu jigniri și să nu-și exprime opiniile pe care le au. Vreți să comunicați, faceți-o, este un câștig pentru toți. Este facil să injuri și să faci rău. Nu dați gunoi pe jos, lăsați altceva în urmă.

 5. Pentru ,,Anonim 5″: E departe griva de iepure (proverb cu cheie ascunsă, n-am chef să-ți traduc). Faci doar pe deșteptul, cu un limbaj căutat și prețios care, chipurile este elevat, nu jignește, doar povățuiește…bre, uite care e treaba, la noi, ăștia din iarbă, nu ține, vezi de minge, mergi pe șipcă, e apa mică. D’ăștia ca tine am fumat mulți.
  P.S. Coco-ul retard insinuează că o persoană și-ar aroga mai multe identități, și-l atacă pe el, spuma mării. Este prea mic, îl lăsăm să se ocupe de pârlita lui de afacere ,,particoleră”. Sunt din ce în ce mai mulți care critică prostia postacilor care ,,interacționează” cu dreapta. Urât obicei!

  • Ai reusit sa murdaresti rau de tot acest subsol de pagina. Coco are dreptate , esti peste tot , sub diverse etichete prost alese. I-ai luat pe toti la rand, doar , doar o sa ramai tu ca neica nimeni in frunte. Mai scriau pe aici si altii si le ziceau destul de bine , dar probabil s-au scarbit de atacurile tale josnice la persoana. Esti fara tratament, fara leac.

   • Măi Coco, mă baiatule, ești tot tu, te autocomentezi, te trădează lipsa diacriticelor, puteai să disimulezi dar n-ai cu ce, impotentule!

  • P.S. Am văzut cum l-ai criticat/atacat necuvenit pe CVititor, un comentator cu știință de carte și bun simț. Jenant! Departe de orice justificare. D’aia pentru mine nu ești credibil.

   • „Mirosi a suin ! Treci te rog pe sub stropitoare înainte de atinge tastele ! Riscam sa ne contaminam cu pesta voastră !” Asta-i știința de carte și bun simțul de care vorbeai? Ai gusturi îndoielnice…

  • A. Riciu, tu nu ești comentator al unui articol bun/rău scris de un jurnalist, ci ești un „înjurător” al comentatorilor. Îți place acest rol, sau ești doar o „coadă de topor” care a intrat în comunitatea comentatorilor pentru a „strica” comunicarea de idei și opinii? Vino cu păreri personale, apără-ți mentorul sau modul propriu de gândire sau – dacă te duc puterile – scrie articole, editoriale, cărți. Altfel, doar înjurând, te afunzi.

   • Care comunicare de idei când indivizii agreați de tine doar îl critică pe editorialist, fără nicio bază, fără niciun fel de condescendență.
    Am scris articole de ziar, texte profesionale, scenete…, o carte este în pregătire, n-are rost să dezvolt, stric orzul pe gâște.
    Ce coadă de topor visezi, mă pot bate cu oricare dintre voi pentru adevăr.
    Cum ,,stric” comunicarea de idei și opinii când, în marea lor majoritate acestea sunt doar critici la adresa editorialistului? De ce nu ești corect?

    • Atunci bate-te pe idei, pentru adevăr. Nu insulta, ci construiește o comunicare, convinge-i pe ceilalți cu argumente. De obicei, te „lupți” cu comentatorii. Nu te preocupa de ei, ci de tine, ce exprimi și cum. Editorialistul este tatăl tău, angajatorul tău sau este un om care poate greși și el și poate fi citicat; de ce nu-l aperi tu cu argumente, în loc să-i înjuri criticii? Fiecare are opiniile lui și „din lupta contrariilor se naște progresul”.
     Lauda de sine nu miroase a bine, iar totul este relativ. Cine e deștept nu spune el însuși despre el că este deștept, ci această însușire reiese de la sine din ideile exprimate, faptele săvârșite, comportamentul moral, comunicarea cu ceilalți. Nu te situa singur deasupra celorlalți că nu ești, ca și noi, ceilalți; suntem doar simpli omuleți și împreună putem fi mai puternici.

  • Te dai prea prețios: când nu știm, căutăm pe DEX proverbe rare, nu apelăm la cheful unui închipuit. Nu ai loc de tine însuți. Tu, ca băiat de la țară (eu chiar îi apreciez pe aceia cu bun simț) îți etalezi expresiile specifice. Ești „din iarbă”, mergi pe șipcă și fumezi pe oricine. Crezi că ești „șmecher” și că ai putere de manipulare. Am văzut însă și destui șmecheri, dintre care doar foarte puțini educați (adică cu valori morale sănătoase, cu bun simț, bine crescuți) și/sau deștepți; unii dintre ei erau instruiți. Te deranjează educația, crezi că șmecheria contează. Ești legat de valorile comunismului și urăști privații. Ca „băiat din iarbă”, ghicesc pentru cine cosești, nu prea crezi în principii. Dacă merită să fii câinele de pază al cuiva, numai tu știi. Ai ales să jignești și, astfel, să fii supus jignirilor. Numai tu știi dacă este bine pentru psihicul tău, aparent nu prea robust, și pentru starea ta de împlinire. Dacă-ți place, continuă, dar lucrurile s-au schimbat și se schimbă în societate. Oamenii nu mai pot fi păcăliți și manipulați așa de ușor. Ești ușor de citit de cei ce pot și vor să vadă. În rest, numai de bine.

 6. Sa-l faci pe CVititor om cu bun simt, cred ca a starnit hohote de ras…Nu stiu ce i-a starnit azi atat de rau pe riciulieni, banuiesc ca faptul ca ceilalti au un limbaj civilizat ii fac sa turbeze, sa fie atat de josnici. Citindu-le ineptiile, mai ca-mi iese mirosul prin tastatura…
  Ce miros? De PEMPERS!

  • Care taststură, păi n-ai bre telefon deștept, smart, cu touchscreen, alea, alea, se poa’, ditamai patronu’ de p.f.l.?

   • Tu ai de toate?
    Ai coborât atât de jos cu limbajul ca să ataci persoane, nu să exprimi opinii, idei, argumente. Limbajul definește un om.
    Poate sunteți mai mulți într-unul singur. Merită?

 7. K-ariciule ne-am prins de mult cum joci tu în iarbă. Degetul în sus pentru tine și gașca ta, adică tot tu sub diverse nume și X pentru ceilalți. Noi știm în schimb care deget ți se potrivește cel mai bine. Cel pe care- l meriți.

 8. Iar ți-ai luat-o rău, cariciule…Se vede de la o poștă ca atunci când încerci să fii elegant te scremi, te chinui, însa atunci când jignesti esti ca peștele în apă. Asta dintr-un singur motiv, starea ta naturală este cea de JIGODIE!

 9. A venit primavara si a inceput munca in gradina asa ca, n-am mai avut timp sa citesc ultimele evenimente din presa locala. Azi dimineata am citit si eu Curierul, ca de obicei si…ce sa vezi ? la comentariile despre editorialul obisnuit al lui Smeoreanu apar ca subiect de discutie fara -deci atentie ! fara a fi postat nimic in acest sens ! Am incercat sa comentez si literar si cu injuraturi si cu mai mult sau mai putin bun simt si frumos si urat,in toate felurile dar, n-ai cu cine.O șleahtă de haimanale ,niste Cocolici, Ianculici, Cacanici…etc. isi permit sa lanseze o cufureala verbala si sa ma jigneasca fara macar a-i fi bagat in seama. De-asta a cheltuit bani statul cu voi sa va invete scrisul pentru ca voi sa va adunati in gasca si sa comentati constant negativ orice editorial, indiferent de tema aleasa ? Pai voi sunteti sanatosi la cap ? Errare humanum est,perseverare diabolicum ! deci voi sunteti chiar niste oameni transformati in diavol. De unde atata rautate, atata prostie si imbecilism ? La stadiul acesta de dusmanie intre noi ne-a adus dreapta in frunte cu matahala de la Cotroceni ! Dar nu mai e mult si se vor sparge, cat de curand, vor face implozie, determinata de #rezisti. Mare minune daca trec Pastele in actuala coalitie.Voi nu vedeti in ce hal au adus Romania,cata suferinta si nemultumire au declansat ?
  Asa ca, incepand de astazi imi scot manusile albe si papionul ,ma imbrac in blugi rupti in cur si va zic asa cum meritati, pe limba voastra, mama voastra de broscoi opăriți ! Va dau de va julesc ! Puteti sa raspundeti sau nu, sa ma injurati cat vreti voi dar va reamintesc ca, asa cum v-am mai spus-o si altadata, cand veti fi plantat un pom,veti fi construit o casa si veti fi crescut un copil ei bine, abia dupa aceea veti capata calitatea de OM. Pana atunci nu sunteti decat niste javre marunte care scheunati inchipuindu-va mari comentatori.

 10. Omule, nu-ți trebuie mult ca să-ți intri în piele/rol. Ai proprietatea cuvintelor, un limbaj „adecvat”, te enervezi ușor, nu te sfiești să înjuri. Dă-i bătaie, poate te moderează cineva, totuși.
  P. S. Poate revine marele erou Dragnea, împreună cu Dancila, Grindeanu, Înc-o întrebare, Oprisan, Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, Mitralieră, etc. și aduc pacea pe pământul României.

  • Citesc mai sus că k-ariciu ( se acceptă cacofonia) scrie cărți. Probabil scrie pe cărți sau cel mult le colorează . Un om cu atâta venin, cu atâta răutate cu aere de activist d-ăla vechi nu poate să semene decât vânt. Și se vede ce culege de la cititori.

   • Ai curajul să ne întâlnim față în față? Oricum ești un nimeni în drum dar ți-aș acorda această favoare doar spre a se vedea cât ești de prost.

    • Cu cine sa ma intalnesc bai ratatule. Nu vezi ca toti ti-au tras-o in freza astazi. Te-au mirosit bă depresivule. Te-ai multiplicat , te-ai tras la xerox , dar ramane putoarea ta pe fiecare scriere de mahala pe care o evacuezi aici. Si sunt noxe peste media admisa de bun simț.

     • Impotentule, nu e vorba de depresie, dimpotrivă, vă are ariciu’ la deștu’ ăl mic pe ăștia de doi bani găuriți. Lașule, nespălatule!

    • Măi, dar ce puternic și plin de curaj ești! Și, pe deasupra, cât de inteligent! Apoi, generozitatea de cavaler adevărat, de a acorda o favoare (un duel) altuia mai puțin însemnat decât tine… Insulte și cafteală. Un adevărat autor de scenete, texte tehnice și carte. Bate-i pe cei care nu poți să-i impresionezi/convingi!

   • Ce venin, ce răutate, vitriol, nene, v-a făcut pe toți ca la Nufărul. Are cojones mari și grele, bașca….

 11. Atat ai inteles tu, atat te duce pe tine „bibilica”, sa ai parte de bunastarea adusa de dreptacii vostri ! Cat despre celelalte personaje enumerate, nicio legatura cu situatia actuala. Dar, la fel ca multi prostanaci /dreptaci te legi si tu de trecut pentru ca prezentul este DEZASTRU !!!
  Vai mama voastra !!! Din pacate si a noastra….din cauza voastra !

  • Tu te legi de prezent ca să uiți de trecut. Cine uită istoria riscă să o repete. Bine că personajele enumerate nu mai fac parte din prima linie, dar au de a face cu situația actuală. Sper să nu mai avem de a face cu ei în viitor. Ce e ciudat este că asta te scoate din minți. Te autosugestionezi că ai bibilica mare, dar nu prea văd asta, mai ales că se „burzuluieste” repede și – fără nici o luciditate – emite injurii și jigniri nefondate. Sincer, eu aș vrea să-ți admir, în adevărata ei splendoare, inteligența. Este mai simplu pentru toți, dacă s-ar putea.

   • Si eu sper sa nu mai „am de a face” cu astfel de comentatori – utilizezi de 3 ori verbul „a face” in 3 propozitii succesive de unde lipsa de idei – dar raspund clar si la obiect fara sa ma „burzuluiesc” , foarte lucid si niciodată scos din minți de către „elemente” de teapa ta. E bine sa nu uitam trecutul dar este absolut necesar sa trăim in prezent. QED

    • Repetiția are rolul ei atât în poezie, cât și în proză. Tu vezi la altii multe erori, numai la ale tale nu te uiți. Ceri literatură pură, dari oferi puhoi de zoaie. Deși ți-au mai fost semnalate o parte dintre greșelile comise. Ideile tale unde sunt prezente în comentariile făcute? Poate le scrii cu litere mari ca să le vedem. În fapt, nu prea faci comentarii, ci doar postezi jigniri, critici, înjurături. În rest, expresii de fațadă, sentințe, într-un același limbaj de lemn. Aștept în continuare să faci uz de inteligență și educație. Oare degeaba?

 12. Citesc de ceva vreme editorialele (inclusiv comentariile), nu am comentat pâna acum, însă
  cele citite azi mă fac să reacționez. În primul rând, oricum îi numeri, sunt doar doi Kacarici care, multiplicați sub diverse pseudonime, au un singur scop, să-i injure pe cei care nu-l pupă în fund pe Smeoreanu!
  Așa că, oameni buni, fiind doar doi, in mod natural sunt pe cale de dispariție.
  PS. V-ați gândit că, dacă ignori diacriticele, cei doi pot fi de fapt doar unul? Prea multe se leagă…

  • Daca taceai, filosof ramaneai…asa cum cu mare tupeu si nesimtire te-ai autointitulat.
   Pai mah babuinule, singura asemanare intre tine si marele Socrate este ca ai reusit sa mimezi mersul biped, restul…diacritice, paralitice, neolitice…si mai ales cugetari !!!! CANCI !!! Du-te si te culca sau continua sa dai muștele afara din parc !

   • Doar de curiozitate, între tine și marele Socrate care este diferența? Dar asemănarea? Că de gramatică și limbaj nu mai vorbim….

 13. ,,Sunt omul care a văzut moartea, și-am cunoscut prețul vieții. Voi nu știți cât de frumoasă e viața! O risipiți în nimicuri, treceți pe lângă ea, o otrăviți cu prejudecăți și cu ambiții neroade, umblați după bani, după situații, vă pândiți unii pe alții și vă făuriți singuri chilii de temniță…Am vrut să v-aduc ceva din vântul depărtărilor, descătușarea. Lăsați-mă să plec: mă cheamă viața…libertatea!…” Piesa de teatru ,,Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, monolog al personajului principal ,,Vagabondul” (și Iliuță Filimon) pe care am avut onoarea să-l joc, ca actor amator, pe scena teatrului Alexandru Davila. Așadar, încă o probă că nu (doar) ,,colorez” cărți.
  Ca urmare a recordului absolut de comentarii la un editorial al ,,numitului” Smeoreanu (felicitări!), am decis să mă retrag, la rândul meu, exact ca personajul de mai sus. Mă cheamă primăvara, e prea frumoasă…
  P.S. Voi reveni, poate, atunci când recordul va fi doborât, sper că nu la pensie.
  P.P.S. Cu bune, cu rele, mi-a plăcut de toți comentatorii. Probabil că, fără patima politică, am fi putut dialoga normal. Sănătate, tuturor!

  • … mi-au plăcut toți comentatorii… (mai degrabă decât „mi-a plăcut de toți comentatorii”).

   Vă retrageți „glorios” și melodramatic cu un citat mai mare de jumătate din textul postat și cu o laudă de sine. Ceea ce suntem și am făcut nu reprezintă decât o obligație pentru a oferi un exemplu pozitiv pentru alții. Numărul mare de comentarii vă este datorat în parte, pentru mizeria pe care ați adus-o în textele adresate unei părți mari a comentatorilor; nici un scop sau cauză nu justifică aceasta. În fapt, ați fost determinat să vă autoexcludeți. Cred că puteți să reflectați și, pe viitor, să vă schimbați limbajul și atitudinea jignitoare.
   Sănătate și numai bine.

 14. Concluzia, pentru cele intamplate azi, este una: i-am vazut pe cei doi kacarici (folosesc termenul pentru ca-mi apartine) asa cum sunt : goi, penibili, deplorabili, murdari de rahatul in care se scalda din abundenta. Au dreptate si cei care ar considera ca nu e bine sa mai dai in cel cazut, eu unul sper ca lectia primita astazi sa le fie de ajutor, sa-si reconsidere limbajul folosit in relatia cu ceilalti comentatori!
  Recunosc ca nu sunt prea optimist, speranta moare insa ultima!
  O seara buna!

  • Tu esti un rahat cu ochi, departe de cei doi (de fapt mult mai multi, o sa vedeti, chiar daca s-a retras ariciu, scarbit poate), cu un P.F.L- eu (cum a zis cineva mai sus) de mucava, ca si tine. Ne e mila, esti o jigodie insignifianta. Nu e nimeni cazut, dimpotriva, s-a demonstrat ca haita latra in van, ursii merg mai departe. Sictir!

  • Coco-iul se învârte cheaun în caldarea lui mizera, zapacit de loviturile primite de atata timp. Capos dar cu creier lili-putan. Atata poate…

  • Ce spui mah, tu acolo ? ca suntem murdari de rahatul de care tu te stergi zilnic la gura ? ce-o fi in mintea ta de cimpanzeu in calduri, ca ai castigat razboiul, te vezi pe un cal alb conducand ostirea turbatilor cu spume la gura care nu mai contenesc sa parjoleasca rubrica de comentarii? Ce lectie sa-mi dai tu mie mah, prapaditule ? Cum se privatizeaza jegurile si isi fac pfa-uri ? cum se duc si cumpăra en-gross de la supermarket si vinde en-detail la baraca si se imbogatesc de pe urma adaosului comercial cu care ii jupoaie pe amarati, cu liste de vandut pe datorie, etc ? Ia spune mah, amaratule, cand te-ai dus tu si te-ai vaccinat „facand parte din categorii esentiale” deci cand te-ai strecurat tu acolo peste rand, te-ai intrebat daca nu cumva ai luat locul unui medic, unui batran, unui bolnav cronic care, urmare a gestului tau de mare lasitate si mârlănie au contractat virusul si au răposat pe un pat de spital ?E capabila o ființă involuata ca tine de astfel de judecati, de regrete, de mustrari de constiinta ? Daca nu ti-ai pus aceste intrebari existentiale ar trebui s-o faci de-acum in colo si sa nu mai poți dormi o clipa linistit in salasul tau de unde te trezesti sa dai replici tampe. Asa seara buna sa ai tu cum au toti romanii, bunicii si parintii nostri care nu au ce pune pe masa din cauza guvernului vostru de netrebnici.

   • Politica e una, ține fiecare cu cine consideră că-i apără interesele, că este mai aproape de ceea ce gândește el, etc. Dar mizeria limbajului, jignirile, blestemele sunt altceva. Ceva care ține de ură și lipsa respectului de sine. Trăitul în ură și lipsă de respect nu este o soluție, te stigmatizeaza și izolează. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face, CVititorule.

   • Din câte se vede tu pârjolesti textele comentatorilor. Eu nu-mi amintesc de când nu ai scris vreun comentariu. Iar limbajul nu-ți face deloc cinste.

    • Ce sa fac oameni buni, lucrez cu materialul clientului. Devenisem calm si pasnic in exprimare dar cum pot eu sa raman indiferent cand cineva comenteaza despre mine pur si simplu fara rost, fara a fi intrebat de vorba. Cum sa cataloghez eu un astfel de om, poate fi numit OM ? culmea este ca de-o parte se trece cu vederea limbajul jignitor iar de cealalta sar baietii pana-n tavan ! In fine, vom trai si vom vedea doar ca nu voi accepta sa fiu calcat in picioare de necunoscuti. Si inca ceva: tot ce am mentionat eu in textele anterioare vi se pare a fi totalmente neadevarat ? O vorba veche spune „stați strâmb si gândiți drept”, apoi vedeți la ce concluzie ajungeti !

     • D-le CVititor ceea ce spuneți acum nu este adevărul: marea majoritate a textelor postate de dv. au fost adresate comentatorilor, cea mai mare parte a acestora conținând jigniri, injurii, un limbaj inadecvat comunicării. Oricine, inclusiv dv., poate vedea textele postate sub numele CVititor accesând editorialele d-lui Smeoreanu. În drcursul timpului ați fost atenționat de mai multe ori privind jignirile de alți comentatori.
      Exprimați-vă opiniile despre editoriale, dar lăsați-i și pe alții să și le exprime pe ale lor.
      Mai întâi fiți dv. cum trebuie și apoi cereți de la alții.

 15. Pentru ca „prostul moare de grija altuia, fac cateva precizari:
  1. Mi-am facut din decembrie cont pe platforma de vaccinare, m-am incadrat in categoria I ( nu detaliez, este imposibil sa fentezi sistemul, te identifica dupa CNP)
  2. Oricine isi poate face cont pe COVIVAC, fie el si personal, puteai inscrie pana la 10 persoane (din ce stiu nu mai exista limita) iar daca respectivii se incadrau in categorie ( peste 65 de ani, chiar si sanatosi, sub 65 cu anumite boli – si aici exista conexiune cu CNAS, nu poti inventa boli- ) puteai sa-i programezi fara probleme. De aceea eu mi-am vaccinat parintii, socrii, unchii, matusile si alti cunoscuti care, obligatoriu, se incadrau in categorie. Nu este vina mea ca altii n-au stiut de aceasta posibilitate!
  3. N-am nici o treaba cu comertul, cunosc insa destui buticari care muncesc pe rupte de la 6 dimineata pana la 10 seara, pentru ceva banuti. Oameni de toata isprava, nu hoti cum ii numeste desteptul de mai sus.
  4. Tot pentru el, un sfat: calmeaza-te, omule, iti crapa bibilica (folosesc exprimarea lui) de la atata inversunare! Vino si tu cu o idee, cu o opinie argumentata si nu mai are nimeni nimic cu tine. De injurii si trivialitati suntem, toti, satui!

 16. A parasit scena pe usa din dos actorul amator. Dupa talentul expus aici , se pare ca seamana foarte bine cu un mare actor american . Este vorba bineinteles despre PLUTO.

  • Ha, ha, ha! Vulpea și strugurii.
   P.S. Mă cam siliți să mă întorc. Și iar o s-o luați pe coajă. Mai vedem.

   • Și A. Riciu este strugurele? Fructul mult dorit, dar de neatins. Modelul intangibil, către care toți țintesc și vor să-l urmeze.

 17. Bah Coco, bah baiatule, tu nu esti prost, dar nu ai ghicit cu cine sa te iei la lupte. Nu era necesar sa argumentezi fazele vaccinarii ,stii ca e o vorba „qui s’excuse s’accuse” nu am nimic cu tine, cu familia ta, cu profilul tau de activitate dar….dar…de ce nu-ti vezi tu de treaba ta, de ce ma jignesti fara a fi de fata, de ce iti atribui titlul de rebel postand comentarii pe care multi, foarte multi nu le agreeaza dar nu raspund din lipsa de idei sau din bun simt. Vezi tu, la un moment dat tu declari ca iti place cozonacul vandut actualmente la brutarii dar eu constat ca, cozonacul imi provoaca rau si atunci fiecare incearca sa isi apere punctul de vedere. Numai ca acest cozonac ,la nivel de tara provoaca epidemie ,aduce mari probleme si necazuri populatiei. Si atunci, cum as putea fi eu de acord cu tine si sa infulec aceasta specialitate de patiserie stiind ca ma imbolnaveste ? Nu stiu daca am fost destul de clar, vreau doar sa-ti spun ca nu-mi face deloc placere sa folosesc un limbaj trivial la adresa ta si a „echipei”tale doar ca, nu am facut altceva decat sa raspund pe masura unor afirmatii care mi-au trezit reactivitatea negativa. De data asta rubrica lui Smeoreanu m-a obosit, ma simt efectiv obosit si nu mai am chef de comentarii.
  PS il inteleg pe A.Riciu si il salut cu multa pretuire !

  • Și eu vă salut, cu considerație. După cum se vede, niște unii nu au înțeles nimic și mă determină să mă răzgândesc. Vă propun să continuăm lupta, fără a-i mai băga în seamă, fără a-i mai jigni, fără a le mai răspunde la atacuri, că și așa nu pricep nimic nici de vorbă bună, sunt cipați pe criticarea stângii și sunt în stare, luându-se după mentorii lor, să-și critice propria țară fața de străini, în prezența românilor, o trăsătură negativă a noastră, ca neam, rar întâlnită la alte popoare.
   Trebuie să postăm comentarii la articol și când vrem să-i ,,impungem”, o facem ,,cu mantă”, cu umor și detașare. Că altfel, e greu să le scoatem piatra din lac…(era să zic și prostia din cap dar mă abțin)

   • Mult a mai ținut retragerea.
    Iarăși te consideri foarte important, flacăra care-i va lumina pe „niște unii”.
    Deci pentru tine este o luptă. Fă-o cavalerește, nu mișelește.
    Măcar de te-ai intoarce schimbat în bine cum promiți. Dar la câte promisiuni faci și le încalci imediat, pot să-mi dau seama că nu multe se vor schimba.
    P. S. Chestia cu umorul, împunsătura ironică, am mai auzit-o de la tine, totul e să nu uiți din nou și să poți s-o faci. Nici în mesajul acesta de „răspopire” nu te poți abține.

 18. Și eu vă salut, cu considerație. După cum se vede, niște unii nu au înțeles nimic și mă determină să mă răzgândesc. Vă propun să continuăm lupta, fără a-i mai băga în seamă, fără a-i mai jigni, fără a le mai răspunde la atacuri, că și așa nu pricep nimic nici de vorbă bună, sunt cipați pe criticarea stângii și sunt în stare, luându-se după mentorii lor, să-și critice propria țară fața de străini, în prezența românilor, o trăsătură negativă a noastră, ca neam, rar întâlnită la alte popoare.
  Trebuie să postăm comentarii la articol și când vrem să-i ,,impungem”, o facem ,,cu mantă”, cu umor și detașare. Că altfel, e greu să le scoatem piatra din lac…(era să zic și prostia din cap dar mă abțin)

  • Du-te ba paranoia. Incerca la un centru specializat . Poate scapi cu un vaccin d-ala d-al lor ,pentru actorii grabiti. Si sa ti-l faca direct in numele tau cu care te mandresti.

Comentariile sunt închise.