Pui vânătoresc

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Gata în: 60 min
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui / 1 pui întreg împărțit cam în 8 părți
200 gr. ciuperci feliate
800 gr. roșii conservate tocate
2 linguri ulei
250 ml vin alb/roșu sec
1 ceapă medie tocată
1 tulpină de țelină tocată
3 căței de usturoi tocați
1 ardei tocat
1 linguriță oregano
busuioc, după gust (proaspăt sau uscat)
sare și piper după gust
boia picantă după gust
Mod de preparare:
Taie puiul în bucăți (nu dăm o dimensiune exactă, ele trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, cât o „porție de pui”), asezonează-l cu sare și pune-l la călit în ulei într-o tigaie mare, până se rumenește pe toate părțile – aproximativ 5 minute. Scoate-l pe o frafurie.
Dacă nu mai ai ulei în tigaie, adaugă. Pune la călit ceapa, ardeiul, țelina și ciupercile feliate, pentru aproximativ 10 minute – timp în care ceapa devine translucidă și ciupercile și-au lăsat zeama aceea delicioasă. Adaugă și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc încă 1 minut.
Toarnă vinul peste, amestecă, acoperă și mai lasă pe foc până când cantitatea vinului e redusă la jumătate. Adaugă roșiile. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc (opțional, pentru cei care mănâncă picant, se poate pune și boia picantă și fulgi de ardei iute), lasă la făcut neacoperit 5 minute.
Adaugă bucățile de pui peste, dă focul mic, semi-acoperă vasul.
Amestecă și întoarce din când în când bucățile de pui, timp de 30-40 de minute.
Se servește, cel mai bine, cu o garnitură ușoară, precum piure sau tăieței.